yumuşak simit - yumuşak simit yapımı - yumuşak simit nasıl yapılır
Yanında bir bardak çay ve birkaç dilim kaşar peynirle ziyafete dönüşecek yumuşacık simit tarifini pazar kahvaltılarınız ya da özel davet günleriniz için hazırlayabilirsiniz.
Simit Tarifi
Malzemeler,
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı çörek otu
1 su bardağı pekmez
2 yemek kaşığı soğuk su
Yeteri kadar un
Hazırlanışı,
Yoğurma kabına 1 kâse unu eleyip ortasını havuz gibi açın.
Yaş mayayı 1 su bardağı ılık suyla eritip unun üzerine ekleyin.
Şeker, tuz ve sıvıyağı yoğurma kabına ilave edip karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp düz zemine dizin.
15-20 dakika mayalanması için bekletin.
Mayalandıktan sonra her bir hamur parçasını uzatarak simit şekli verin.