Yumuşacık Simit Tarifi

Son güncelleme: 04.12.2009 22:52
  • yumuşak simit - yumuşak simit yapımı - yumuşak simit nasıl yapılır

    Yanında bir bardak çay ve birkaç dilim kaşar peynirle ziyafete dönüşecek yumuşacık simit tarifini pazar kahvaltılarınız ya da özel davet günleriniz için hazırlayabilirsiniz.

    noimage


    Simit Tarifi
    Malzemeler,

    1 yemek kaşığı toz şeker

    1 tatlı kaşığı tuz

    1 çay bardağı sıvıyağ

    1 paket yaş maya

    1 su bardağı ılık su

    Yarım su bardağı çörek otu

    1 su bardağı pekmez

    2 yemek kaşığı soğuk su

    Yeteri kadar un

    Hazırlanışı,

    Yoğurma kabına 1 kâse unu eleyip ortasını havuz gibi açın.

    Yaş mayayı 1 su bardağı ılık suyla eritip unun üzerine ekleyin.

    Şeker, tuz ve sıvıyağı yoğurma kabına ilave edip karıştırın.

    Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.

    Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp düz zemine dizin.

    15-20 dakika mayalanması için bekletin.

    Mayalandıktan sonra her bir hamur parçasını uzatarak simit şekli verin.

    Simitleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.

    Kâsede pekmez ve 2 yemek kaşığı suyu iyice karıştırın.

    Karışımı simitlerin üzerine eşit miktarda sürün.

    Çörek otunu simitlerin üzerine serpin.

    Önceden ısıtılmış 185 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

    Yanında kaşar peynirle sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun
#04.12.2009 22:52 0 0 0