Yemek Tarifleri > Kestane Şekeri

    Malzemeler ; Kestanelerin dış kabukları soyulur. İç kabukları ile suya konarak iç kabuklar soyulana kadara, hafif ateşte kaynatılır. Ateşten indirilir ve iç kabukları soyulur.

    Şeker tencereye konur. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edilir. Karıştırmadan şekerin erimesi beklenir.

    Eridikten sonra kestaneler konulur ve çok hafif ateşte, kaynatmadan 2 saat pişirilir.

    Ateşten alındıktan sonra 1 gün beklenir. Sonra kalan şurubu eminceye kadar çok hafif ateşte yeniden pişirilir.

    ½ Kg Kestane
    350 gr Tozşeker
    2 tatlı kaşığı Vanilya
    Su
    Servis yapılırken, üstlerine Vanilya serpilir.
    Afiyet olsun......
    hep duydum ama hic yememistim bence denemek lazim

    Ellerine saglik...
    tarif için teşekkürler sulfato
    ellerine saglik
    kestane sekerimi .? cok severim ben ya
    yerim hep hele bursanin meshurdur
    kestane şekerine bayılırım çokteşekkürler
    Ellerine saglik
    ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
    Ellerine saglık teşekkürler
    Çok sağol kardeş
    Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
    Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler
    tarifleriniz için teşekkürler
    bayilirimmm sagol
    Kestane şekerine bayılırım, teşekkürler.

    image
    orjinalini görmek için tıklayınız
    deneyelim ve tadına bakalım, paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
    orucken de aklına gelmesi pek kötü oluyo yaa..canım çekti...
    görmem lazım :D
    yapmam gerek yoq zaten bursada yaşıyoruz imalatı bizde en güzeli dondrumalı olanıdır tavsiye ederim
    ben hiç sevmiyorum kestane şekerini

    emeğine sağlık arkadaşım..