Muhallebili Lokum Tarifi

Son güncelleme: 23.12.2009 08:58
  • muhallebi lokumu - muhallebili lokum nasıl yapılır

    Malzemeler:
    3 su bardağından 2 parmak eksik soğuk süt
    3 yemek kaşığı tepeleme un
    3 yemek kaşığı toz şeker
    1 paket vanilya
    2 nohut büyüklüğünde damla sakızı
    1 poşet krem şanti
    1/2 su bardağı süt (krem şanti için)
    2 adet muz
    İri dövülmüş fındık veya ceviz
    Bolca hindistan cevizi
    Damla çikolata

    noimage

    Yapılışı:
    Sütün içine unu, toz şekeri ilave edip, orta ateş üzerinde sürekli çırparak oldukça koyu bir muhallebi olana dek pişirin. İndirmeye yakın damla sakızını ve vanilyayı ilave edin. 25 - 40 cm arası dikdörtgen bir tepsinin üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirin. Pişen muhallebinizi tepsinin her yerine eşit miktarda döküp, kaşık sırtı ile düzeltin. 1/2 su bardağı soğuk süt ile hazırlamış olduğumuz krem şantiyi muhallebinin üzerine yayın. Tercihe bağlı olarak krem şantinizi kakaolu da hazırlayabilirsiniz.

    Bu şekilde hazırlanan tepsiyi buzdolabına kaldırıp, 1 saat kadar bekletin. Dolaptan aldığınız muhallebinin üzerine iri kıyılmış fındık veya ceviz serpiştirip, enine 3′e - boyuna 4′e kesip, (12 parça) herbir parçanın kenarına muz çubuğu koyup kakaolu için fındık veya ceviz serpiştirdikten sonra damla çikolata ilave edebilirsiniz.Bir bıçak yardımıyla parçaları köşesinden kaldırırsanız zaten hindistan cevizi nedeniyle tepsiye yapışmayan hamur rahatlıkla yerinden ayrılacaktır. Bu parçayı rulo yaparak,hindistan cevizi dolu tabağa alıp, çabuk hareketlerle birkaç kere döndürdükten sonra kağıt muffin (küçük kek) kalıplarına yerleştirerek servise hazırlayabilirsiniz.
#22.12.2009 12:04 0 0 0
  • çok güzel ellerinize sağlık
#23.12.2009 08:58 0 0 0