Pendirli gül böreyi

Son güncelleme: 26.12.2009 12:35
  • noimage


    Erzaqlar;



    Yufka-4 eded

    Pendir

    Maydonoz ceferi

    Süd-1 stakan(1 barmaq az)

    Yağ-1 stakan(1 barmaq az)

    Yumurta-2 eded (ağı ve sarısı ayrılmış,sarısını üzerine sürtmek üçün ayırırıq)

    duz

    susam

    1 böyük yufkanı kesirik ki,3 künç alınsın.ye`ni 1 yufkanı 4 beraber hisseye kesirik.



    Sos;Yumurtanın ağları+süd+yağ+duz,çalırıq ve hazır olan sosdan kesdiyimiz yufkaya 2 xörek qaşığı gezdirib,fırçayla yaxırıq.



    İç;Pendir ve maydanoz-ceferi(ince doğranmış) qarışdırırıq,şekilde görsendiyi kimi qoyurug yufkanın üzerine.sonra onu siqaret böreyi kimi bükürük.sonra gül şekli vererek bururuq içine doğru.ucu yapışsın deye su ile ısladıb,yapışdıra bilersiniz.

    Hazır olan gül formasındakı böreyleri yağlanmış liste düzürük.eger hazırladığınız sosdan qaldıysa,qaşıqla böreklerin üzerine gezdire bilersiniz.sonra ayırdığınız yumurta sarılarını fırça ile üzerine sürtüb,susam serpirik.evvelceden qızdırılmış 180-190 dereceli sobada üzeri qızarana qeder pişiririk.





    Nuş olsun
#26.12.2009 12:35 0 0 0