Yemek Tarifleri > sakızlı tatlı

    125 gr margarin
    1 su bardağı un
    750 ml süt
    2 adet damla sakızı
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket vanilya
    1 paket kakaolu pötibör
    1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
    1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
    hazırlanması:
    1. 125 gr margarini tencerede kızdırın. 1 su bardağı unu ekleyin ve kokusu gidene kadar kavurun. (1-2 dakika) 750 ml sütü devamlı karıştırarak tencereye ekleyin. süt kaynar kaynamaz 2 damla sakızını, 1 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ekleyin. muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.

    2. muhallebiyi bir kaba aktarın ve mikserin en yüksek hızında 15 dakika karıştırın. (karıştırma süresi 15 dakikanın altında olmamalı yoksa kıvamını tutmuyor). kakaolu bisküviyi mutfak robotunda un haline getirin.

    3. fırın tepsisine yağlı kağıt serin. bisküviyi üzerine yayın. üzerine muhallebiyi yayın. bir kaşık yardımıyla boşlukları kapatın. 1 su bardağı ince dövülmüş cevizi serpin. yağlı kağıt yardımıyla sararak rulo yapın. rulonun bitim yerine ufak bir merdane yerleştirerek ruloyu sağlamlaştırın. fırın tepsisinin üzerindeki ruloyu bu halde buzdolabına koyun. 3-4 saat beklettikten sonra üzerine ceviz serperek servis yapın.
    tariflerin için teşekkürler
    tesekkürler
    paylaşım için teşekkürler
    teşekkürler
    tarif için teşekkürler
    teşekkürler
    ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
    Ellerine saglık teşekkürler
    Paylaştığınız için teşekkür ederim
    Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
    Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler
    paylaşım için teşekkürler
    Ellerine sağlık
    Paylaştığınız için teşekkür ederim