Renault Michelin'den etkilenmeyecek

Son güncelleme: 18.12.2005 16:36
  • noimage

    Formula 1 markalar şampiyonu Renault, Michelin'in 2008 sezonu sonunda pistlerden çekilemesinin 2006 performanslarını etkilemeyeceğini düşünüyor.

    Renault'nun da lastik sağlayıcısı olan Michelin, Formula 1 yönetiminin gelecekte tek marka lastik kullanılması kararının ardından 2008 sezonu sonunda yarışlardan çekileceğini açıklamıştı.

    Renault'nun teknik direktörü Bob Bell, "2006'ya şampiyon olarak giriyoruz ve unvanımızı kormaya kararlıyız. Michelin'in bırakma kararının lastik performansında düşme yaratacağını düşünmüyorum" dedi.

    McLaren Mercedes ve Renault'ya da lastik veren Michelin, geçtiğimiz sezon Bridgestone kullanan sadece üç firmanın altı otomobilinin yarıştığı tartışmalı ABD Grand Prix'si haricinde tüm yarışları kazandı.

    Renault'nun 24 yaşındaki İspanyol sürücüsü Feranando Alonso, 2005 sezonunda sekiz yarış kazanarak en genç şampiyon unvanına ulaştı.

    Alonso cuma günü Güney İspanya'daki Jerez kentinde, V10'dan V8'e düşürüldüğü için güçleri azalan otomobilleri test etmek için kasım ayından beri ilk kez test sürüşüne çıktı.

    Renault sözcüsü Alonso için, "sadece otomobilin nasıl olduğunu hissetmek için direksiyona geçti. Yılbaşı sonrasında testlere yeniden başlayacak ve gelecek yıla hazır olacak" dedi.

    Renault, 2006 sezonunda kullanacağı otomobili 10 ocağa kadar pistlere çıkarmayacak ve otomobil ilk kez gelecek hafta denenecek. Sınırlandırılmış V10 otomobilin testleri ise iyi gidiyor.

    Sözcü, "sürücüler otomobile oldukça farklı bir sistem kuruduğumuzu gördüler. Bu yüzden neye ihtiyacımız olduğunu anlamak için çok çalıştık ve kendimize ocak ayı sonuna kadar tanıdık" dedi.
#18.12.2005 16:36 0 0 0