Hurmalı pay

Son güncelleme: 01.07.2023 13:47
  • MALZEMELER
    125 gr. margarin
    1 adet yumurta sarısı
    1 çay fincanı esmer şeker
    Yarım çay fincanı dövülmüş ceviz
    15-16 adet hurma
    1 su bardağı un
    125 gr. krem peynir
    1-2 çorba kaşığı pudra şekeri

    HAZIRLANIŞI
    Hamur için eritip soğuttuğunuz margarin ile şekeri krema haline getirin. Yumurtayı ekleyip çırpın. Cevizi ve unu karıştırıp, elinizle yoğurun. Top haline getirip, streç filmle sarın. 1-2 saat buzdolabında bekletin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Küçük bir kata üzerine çıkana kadar su koyup, bir taşım kaynatın. Hurmaları blendırdan geçirip, krema haline getirin. Krem peynir ile iyice karıştırın. Hamuru buzdolabından çıkarın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tepsinizi alüminyum folyo ile döşeyin. Hamurun yarısını bu kaba alın. Üzerine hazırladığınız peynirli hurmalı karışımı aktarın. Diğer hamur parçasını da üzerine yayın. Sonra ısıtılmış fırına koyun. Pembeleşinceye kadar pişirin. Çıkardıktan sonra pudra şekeri serpip, servis yapın.
#24.12.2005 19:13 1 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 13:47 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#26.12.2005 11:35 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:22 0 0 0
  • çok teşekkürler
#28.12.2005 02:24 0 0 0
  • ellerine sağlık çok teşekkürler
#29.12.2005 00:15 0 0 0
  • emeğinize sağlık teşekkürler
#05.01.2006 09:34 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:17 0 0 0
  • Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık.
#19.03.2006 00:29 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler
#01.07.2023 13:47 0 0 0