Pirinçli ve ballı kek

Son güncelleme: 20.07.2006 10:10
  • MALZEMELER
    1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
    2 su bardağı un
    1 şeker kaşığı hamur kabartma tozu
    1/2 çay kaşığı tuz
    2/3 su bardağı süt
    1/2 su bardağı bal
    1/3 su bardağı eritilmiş margarin
    1 adet yumurta (çırpılmış)

    HAZIRLANIŞI
    Fırın ısısını 400 dereceye ayarlayın. Kek kalıbını yağlayın ve kağıt yerleştirin. Bir kabın içinde, un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir yerde yumurta, süt, bal, pirinç ve margarini iyice çırpın. Unlu karışıma ilave edip karıştırın. Kek hamuru kıvamına gelince kalıba alıp yaydırın. 15-20 dakika altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin. Bıçak ile etrafını açıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
#24.12.2005 19:22 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#24.12.2005 19:40 0 0 0
  • tarif için teşekkürler ellerine saglık.
#26.12.2005 11:37 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:20 0 0 0
  • ellerinize saqlık kardeşim
#28.12.2005 02:27 0 0 0
  • ellerine sağlık çok teşekkürler
#29.12.2005 00:05 0 0 0
  • pirinçli keki hiç yememiştim.tarif için teşekkürler
#09.01.2006 13:51 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:10 0 0 0
  • Tarifiniz için teşekkürler,tadanlara afiyet olsun.
#05.03.2006 00:31 0 0 0
  • teşekkürler
#04.07.2006 11:29 0 0 0
  • Paylasim icin tessekurler
#05.07.2006 22:28 0 0 0
  • tarif için teşekkürler ellerine saglık
#20.07.2006 10:10 0 0 0