Sebzeli lokma

Son güncelleme: 01.03.2006 12:27
  • MALZEMELER
    25 adet için
    1 adet rulo katlı hamur
    2 adet yumurta sarısı (çırpılmış)
    harcı için:
    1 adet havuç
    5 adet dilimlenmiş mantar
    1 yemek kaşığı kıyılmış pırasa
    2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
    1 yemek kaşığı pırasa (ince kıyılmış)
    2 yemek kaşığı haşlanmış kıyılmış ıspanak
    1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
    1 yemek kaşığı tereyağı
    karabiber
    tuz
    2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)


    HAZIRLANIŞI
    Havucu ayıklayın, rendeleyin. Yağı tavada kızdırdıktan sonra pırasaları 3 dakika kavurun. Mantar, havuç, ıspanak ve baharatları ekleyip 4 dakika karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra rendelenmiş kaşar peynirini ve maydanozu da ilave edip karıştırın. Hamuru yaklaşım 2 mm kalınlığında açın. Hazırlanan içi aralıklı olarak hamurun yrısının üzerine koyun. diğer yarısını üzerlerine örtün ve çember kalıpla yuvarlaklar kesin. Yumurta sarılarını üzerlerine sürün. Buzdolabında 30 dakika kadar beklettikten sonra kızartın ve servis yapın.
#24.12.2005 20:31 0 0 0
  • Paylaşım ve emekleriniz için çok teşekkür ederim.

#27.12.2005 22:42 0 0 0
  • çok güzel tarifler teşekkürler
#28.12.2005 06:25 0 0 0
  • çok güzel tarifler teşekkürler
#29.12.2005 00:10 0 0 0
  • deyişik bir lokma tarifi ellerine sağlık
#07.01.2006 18:51 0 0 0
  • Ellerine sağlık kardeşim sağol
#11.01.2006 10:37 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#20.02.2006 23:11 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#01.03.2006 12:27 0 0 0