Katlı poğaça

Son güncelleme: 20.07.2006 10:18
  • noimage
    Malzemeler:

    Hamur:

    3 su bardağı un
    1 poşet Instant Maya
    2 yumurta sarısı
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı ılık su
    1 tatlı kaşığı tuz
    100 g eritilmiş margarin

    Dolgu:

    1 su bardağı beyaz peynir rendesi
    Yarım demet kıyılmış maydanoz
    Üzeri için:

    1 yumurta sarısı

    Hazırlanışı:

    Un ve mayayı karıştırın. Üzerine yumurta sarıları, yoğurt, sıvı yağ, su ve tuzu ekleyip iyice yoğurun.
    Hamuru bekletmeden 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı 1-2 mm kalınlığında açın.
    Üzerlerine margarin sürün.
    İki yufkayı üst üste koyup rulo şeklinde sarın. Üzerlerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Sürenin sonunda buzdolabından çıkartıp 2 ruloyu 8'er eşit parçaya kesin.
    Kestiğiniz parçaları yuvarlayıp merdane ile 1 cm kalınlığında açın. İç malzeme koyup fazla bastırmadan poğaça şeklinde kapatın.
    Yumurta sarısı sürüp 180 ºC'ye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
#25.12.2005 18:44 0 0 0
  • paylaşımın için çokkkk teşekkürler.
#25.12.2005 19:36 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:31 0 0 0
  • ellerine sağlık çok teşekkürler
#28.12.2005 23:54 0 0 0
  • güzel tarifleriniz için teşekkürler elinize sağlık
#09.01.2006 16:28 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:07 0 0 0
  • Tarifiniz için teşekkürler,tadanlara afiyet olsun.
#05.03.2006 00:32 0 0 0
  • teşekkürler
#04.07.2006 11:26 0 0 0
  • Paylasim icin tessekurler
#05.07.2006 22:24 0 0 0
  • tarif için teşekkürler ellerine saglık
#20.07.2006 10:18 0 0 0