Çatal

Son güncelleme: 13.09.2022 21:58
  • noimage

    Malzemeler:

    1 paket (250 gr) margarin (eritilip soğutulacak)
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı ılık su
    1 tepeleme tatlı kaşığı mahlep
    1 paket kabartma tozu
    1 yumurtanın sarısı
    1,5 çay kaşığı tuz
    aldığı kadar un(yaklaşık 5 su bardağı)
    üzerine: 1 yumurtanın akı+çörek otu
    Hazırlanması:

    1. unu derin bir kaba koyun. ortasını açıp içine margarini, bir yumurtanın sarısını, mahlebi, sıvıyağı, ılık suyu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edin.

    2. hamuru yoğurun. (hamur önce katı bir kıvam alır, yoğurdukça yumuşar.)

    3. hamuru top haline getirip üzerine streç kapatın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin.

    4. hamurdan parçalar koparıp elinizle çubuk haline getirin. daha sonra bu çubuğa s şekli verin.

    5. s şeklinin uçlarını birleştirip çatal şekli elde edin. hamurun bir yüzüne yumurta akı sürüp çörek otu serpin.

    6. çatalları yağlanmamış tepsiye dizip 200C'de yaklaşık 30 dakika pişirin.
#25.12.2005 20:19 1 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 22:19 0 0 0
  • ellerine emeklerine sağlık.Teşekkürler.

#27.12.2005 22:28 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#21.02.2006 00:27 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
#21.02.2006 16:34 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 19:51 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler
#13.09.2022 21:58 0 0 0