Çatal Bastı Tatlısı

Son güncelleme: 28.02.2006 20:09
  • Gereçler:
    3 çay bardağı şeker
    3 çay bardağı sıvıyağ
    4 adet yumurta
    1 adet kabartma tozu
    1 adet vanilya
    hindistan cevizi, un


    Şurubu İçin :
    4 bardak şeker
    6 bardak su
    Yapılışı:
    İlk önce şurubu ateşe konur,kaynamaya bırakılır.Sonra hamur hazırlanır, yumurta, yağ ve 3 yumurta güzelcene çırpılır içine un,kabartma tozu, vanilya eklenerek kulak memesi yumuşaklığında yuğrulur, sonra köfte yapar gibi şekillendirilir,üzerine çatal ile bastırılark şekil verilir ve orta ateşli fırında pişirilir, piştikten sonra sıcak hamura soğutulmuş şurup dökülür üzeri hindistan cevizi ile süslenir, soğuduktan sonra servis yapılır.


#20.01.2005 18:47 0 0 0
  • ellerine saglik canim sikilinca burayabakacagim yapmaya calisacagim bazilarini
#05.03.2005 00:34 0 0 0
  • emeğine sağlık dostum
#04.06.2005 21:17 0 0 0
  • Ellerine saglik
#05.06.2005 11:24 0 0 0
  • Hemen tarifi yemek arşivime ekledim.
#05.06.2005 15:03 0 0 0
  • Ellerine saglik tesekkürler
#11.09.2005 20:03 0 0 0
  • ellerine saglik
#15.09.2005 07:10 0 0 0
  • Ellerine sağlık mardinli bi yaptırak bakalım nası olacak
#15.09.2005 08:46 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.10.2005 13:51 0 0 0
  • eline emeğine sağlık
#04.12.2005 23:30 0 0 0
  • eline emegine sağlık
#06.12.2005 16:01 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 00:27 0 0 0
  • ellerinize sağlık.teşekkürler
#25.12.2005 16:28 0 0 0
  • Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
#10.01.2006 00:02 0 0 0
  • Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
#22.02.2006 20:05 0 0 0
  • teşekkürler elinize sağlık tariflerin için
#23.02.2006 18:17 0 0 0
  • eline sağlık
#26.02.2006 21:16 0 0 0
  • teşekkürler, yemek listeme ekleyeceğim
#28.02.2006 20:09 0 0 0