Yemek Tarifleri > Çatal Bastı Tatlısı

    Gereçler:
    3 çay bardağı şeker
    3 çay bardağı sıvıyağ
    4 adet yumurta
    1 adet kabartma tozu
    1 adet vanilya
    hindistan cevizi, un


    Şurubu İçin :
    4 bardak şeker
    6 bardak su
    Yapılışı:
    İlk önce şurubu ateşe konur,kaynamaya bırakılır.Sonra hamur hazırlanır, yumurta, yağ ve 3 yumurta güzelcene çırpılır içine un,kabartma tozu, vanilya eklenerek kulak memesi yumuşaklığında yuğrulur, sonra köfte yapar gibi şekillendirilir,üzerine çatal ile bastırılark şekil verilir ve orta ateşli fırında pişirilir, piştikten sonra sıcak hamura soğutulmuş şurup dökülür üzeri hindistan cevizi ile süslenir, soğuduktan sonra servis yapılır.


    ellerine saglik canim sikilinca burayabakacagim yapmaya calisacagim bazilarini
    emeğine sağlık dostum
    Ellerine saglik
    Hemen tarifi yemek arşivime ekledim.
    Ellerine saglik tesekkürler
    ellerine saglik
    Ellerine sağlık mardinli bi yaptırak bakalım nası olacak
    Ellerine saglik
    eline emeğine sağlık
    eline emegine sağlık
    ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
    ellerinize sağlık.teşekkürler
    Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
    Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
    teşekkürler elinize sağlık tariflerin için
    eline sağlık
    teşekkürler, yemek listeme ekleyeceğim