İRMİK HELVASI

Son güncelleme: 28.02.2006 21:56
  • Gereçler:
    1/2 litre süt
    1/2 litre su
    1 paket margarin
    1 paket irmik
    750 gram şeker
    fıstık
    Yapılışı:
    Süt,su,şeker ve margarini derin bir tencerede kaynamaya bırakırız.Başka bir tencerede irmiği ve fıstığı kuru olarak kavururuz.İrmik kavrulduktan sonra kaynayan şerbetimizi üzerine döker ocağımızı kapatırız.Tencerenin ağzına kağıt havlu sıkıştırarak kapağını kapatırız.45 dakika hiç açmadan bekleriz.45 dakika sonra kapağı açıp helvamızı karıştırırız.Sonra 15 dakika daha dinlendirip servis yaparız.


    Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
    Şerbeti ilk döktüğümüzde çok sulu olduğunu düşünebiliriz.Ama telaşlanmayalım.Çünkü bu suyun hepsini irmik çekecektir.
#20.01.2005 18:45 0 0 0
  • iyi tiyoda vermisin sagol
#05.03.2005 00:36 0 0 0
  • emegı gecen herkese tsk
#05.03.2005 11:59 0 0 0
  • Ellerine sağlık kardeşim sağolasın
#21.09.2005 13:36 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.09.2005 15:24 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#26.09.2005 23:54 0 0 0
  • noimage
#01.10.2005 06:23 0 0 0
  • sagolasin usta
#12.10.2005 00:39 0 0 0
  • ElleRINE SAglik....!
#12.10.2005 12:55 0 0 0
  • eline sağlık
#18.10.2005 09:32 0 0 0
  • tarif için saol arkadaşım
#04.12.2005 23:36 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#06.12.2005 16:04 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 00:26 0 0 0
  • ellerine sağlık mardinli hemşerim.Hep tarif veriyorsun.İnsan birgün de derki buyrun yaptım ikram edeyim
#25.12.2005 16:30 0 0 0
  • Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
#09.01.2006 23:54 0 0 0
  • Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
#22.02.2006 20:12 0 0 0
  • harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
#28.02.2006 21:55 0 0 0
  • teşekkürler tarifleriniz için
#28.02.2006 21:56 0 0 0