Malzemeler:
(4 kişilik)
- 4 adet tavuk göğüs
- 2 adet kuru soğan
- 4 adet patlıcan
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı domates salçası
Yapılışı:
Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayın, sıvı yağı tencereye koyup içine rendelenmiş soğanları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. İçine tavukları ve salçayı katıp bir iki kere çevirin. Tuzu ilave edip suyunu koyun ve pişirin.
Diğer taraftan patlıcanları közleyip bıçak yardımı ile incecik kıyın. Bir tencerede margarini eritip içine unu ilave edin ve karıştırın. Pembeleşince süt ve tuzu ilave edip pişirin, patlıcanları koyup rendelenmiş kaşarı ilave edin. Tabağa beşameli koyun, üzerine tavukları koyup servis yapın.