ŞEKER ÇİZGİLİ ÇUBUKLAR

Son güncelleme: 04.07.2006 10:33
  • noimage

    Malzemeler:

    8 adet büyük yumurtanın beyazı
    400 gr şeker
    200 gr un
    1 çimdik tuz
    150 gr tuzsuz tereyağı, eritilmiş ve soğutulmuş
    160 gr krema
    1 çay kaşığı saf vanilya ekstresi
    Kırmızı gıda boyası
    Fırın 200 derece

    Hazırlanışı:

    1. Fırını önceden 200 ºC ye ısıtın. Yumurta beyazlarını ve şekeri köpük köpük olana kadar orta hızda mikserin yumurta çırpıcıları ile çırpın. Hızı düşüğe getirin. Un ve tuzu ekleyin, sadece karışıncaya kadar çırpın. Sonra tereyağını, kremayı ve vanilyayı ekleyip karışıncaya kadar çırpın.
    2. Hamurun 1 fincan kadarını küçük bir kaseye ayırın. Ayrılan bu hamura istediğiniz renge ulaşıncaya kadar kırmızı gıda boyasını ekleyip karıştırın. Renkli hamuru bir hamur sıkma torbasına koyun. Ucuna düz yuvarlak uç takın. Hamur torbasının üst kısmını kapatın.
    3. Pişirme kağıdı ile kaplanmış bir pişirme kağıdının üzerine tercihan bir kalıp yardımıyla 8x16 cm ebadında bir dikdörgen çizin. Renksiz hamurdan dolu dolu bir servis kaşığı kadarını dikdörtgenin içine koyun ve küçük bir spatula ile yayın. Tekrar dikdörtgenler yapın ve doldurun. Her bir hamur dikdörtgeninin üzerine çaprazlama renkli çizgiler yapın. Kurabiyeleri soluk bir altın rengi alana kadar 6-8 dakika arası pişirin.
    4. Fırından çıkarır çıkarmaz hemen kenarlarını bir spatula ile kaldırın ve kurabiyeyi ters çevirin. Uzun kenardan başlayarak kurabiyeyi çubuk şeklinde bir rulo yapın. Ek yeri aşağı gelecek şekilde temiz tezgahın üzerine koyun, soğumaya bırakın. Aynı işlemi diğer kurabiye ile tekrarlayın.
    5. Bir seferde 2 ya da 3 kurabiye yapacak şekilde (soğuyup katılaşmaması için ) boyama ve pişirme işlemlerini tekrarlayın. Kurabiyeler aralarına parşömen kağıdı koyularak hava almayan kaplarda oda sıcaklığında 1 haftaya kadar saklanabilir.
#26.12.2005 21:44 0 0 0
  • çok ilğinç bir tarif teşekkürler eline sağlık usta
#26.12.2005 22:26 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:08 0 0 0
  • çok teşekkürler
#28.12.2005 02:11 0 0 0
  • noimage

    ellerine saglık. teşekkürler.
#29.12.2005 15:28 0 0 0
  • tarifiniz için teşekkürler çok güzel
#05.01.2006 08:07 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:20 0 0 0
  • noimage
    ellerine sağlık
#05.03.2006 16:24 0 0 0
  • ilginçç güzel bişeye benziyor ellerine sağlık
#05.03.2006 16:30 0 0 0
  • çok enteresan bir tarif ellerine sağlık
#05.03.2006 19:06 0 0 0
  • eline sağlık
#06.03.2006 15:50 0 0 0
  • Tarifiniz için teşekkürler.Tadanlara afiyetler olsun.
#18.03.2006 22:27 0 0 0
  • teşekkürler
#04.07.2006 10:33 0 0 0