HURMALI KEK

Son güncelleme: 19.03.2006 00:21
  • noimage
    Malzemeler:

    60 gr tuzsuz tereyağ veya margarin
    150 gr un
    5 gr karbonat
    5 gr kabartma tozu
    Bir tutam tuz
    Bir tutam kakule
    300 gr çekirdekleri çıkarılarak püre yapılmış hurma
    500 ml kaynar su
    200 gr esmer şeker
    1 büyük yumurta
    200 gr kırılmış ceviz içi
    5 gr vanilya
    Güveçler için ekstra şeker
    Fırın 175 derece

    Hazırlanışı:

    1. Büyük bir kek kalıbını veya benim yaptığım gibi minik güveçlerin altlarına pişirme kağıdı kaplayıp, kağıtlarla birlikte yağlayıp unlayın.
    2. Bir kapta un, karbonat, kabartma tozu, tuz ve kakuleyi karıştırıp, birlikte eleyin.
    3. Başka bir kapta hurma püresini, 375 ml kaynar suyu ve yağı birkaç dakika karıştırın. Şeker, yumurta ve vanilyayı da ekleyin. Tekrar karıştırın.
    4. Diğer kaptaki kuru malzemeleri ve ceviz içine de ekleyip karıştırın.
    5. Her bir güvecin içine 2 kaşık şeker koyun, üzerine hamuru, en üste de 2 kaşık daha şeker ve 2 çorba kaşığı da kaynar su koyun.
    6. Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri, krema veya dondurma koyarak servis edebilirsiniz.
#26.12.2005 21:50 0 0 0
  • çok güzel tarif eline sağlık
#26.12.2005 22:25 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:09 0 0 0
  • noimage

    hiç yememiştim .teşekkürler.

    noimage
#29.12.2005 15:21 0 0 0
  • güzel tarifiniz için teşekkürler
#05.01.2006 08:15 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:20 0 0 0
  • T Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık.
#19.03.2006 00:21 0 0 0