1 yumurta
100 gr toz şeker
Bir dolu avuç kuş üzümü
1/2 büyük ayva (soyulmuş ve rendelenmiş)
1/2 çay bardağı sıvı yağ (Ben hep ayçiçek yağı kullanıyorum)
2 yemek kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
1 paket karbonat
Aldığı kadar un (yaklaşık 150 gr)
Fırın 180 derece
Hazırlanışı:
1. Kuşüzümünü sıcak suya koyun ve bekletin ki şişsin ve yumuşasınlar.
2. Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
3. Çırpmaya devam ederken, incecik akıtarak yağı da ekleyin.
4. Suyunu süzüp una buladığınız kuş üzümlerini, ayva rendesini ve limon suyunu da ekleyip karıştırın.
5. Birlikte elediğiniz, un, karbonat ve vanilyayı da koyun, malzemeyi perişan etmeden çırpıp, yağlanıp unlanmış topkek kalıplarına dökün. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.