Ayva Kuşüzümü Kek

Son güncelleme: 19.03.2006 00:24
  • noimage

    Malzemeler:

    1 yumurta
    100 gr toz şeker
    Bir dolu avuç kuş üzümü
    1/2 büyük ayva (soyulmuş ve rendelenmiş)
    1/2 çay bardağı sıvı yağ (Ben hep ayçiçek yağı kullanıyorum)
    2 yemek kaşığı limon suyu
    1 paket vanilya
    1 paket karbonat
    Aldığı kadar un (yaklaşık 150 gr)
    Fırın 180 derece

    Hazırlanışı:

    1. Kuşüzümünü sıcak suya koyun ve bekletin ki şişsin ve yumuşasınlar.
    2. Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
    3. Çırpmaya devam ederken, incecik akıtarak yağı da ekleyin.
    4. Suyunu süzüp una buladığınız kuş üzümlerini, ayva rendesini ve limon suyunu da ekleyip karıştırın.
    5. Birlikte elediğiniz, un, karbonat ve vanilyayı da koyun, malzemeyi perişan etmeden çırpıp, yağlanıp unlanmış topkek kalıplarına dökün. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
#26.12.2005 21:58 0 0 0
  • teşekkür ederim
#26.12.2005 22:24 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:10 0 0 0
  • ellerine sağlık
#29.12.2005 00:33 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#29.12.2005 00:56 0 0 0
  • güzel tariflerin için ellerine sağlık teşekkürler
#05.01.2006 08:41 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:18 0 0 0
  • Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık.
#19.03.2006 00:24 0 0 0