Gunlerin biri Omer ibn Xettabin yanina zina etmish qadin getirirler. Qadin gunahini boynuna aldiqdan sonra xelife qanuna uygun olaraq, onun cezalandirlilmasini emr edir, Imam Eli (e) hokmun verilmesinden xeber tutub xelifenin yanina gelir ve deyir:
"Sen qadinin hansi sheraitde zina etdiyini sorushdun?"
Xelife cavab verir:" Xeyir, bu barede ondan bir soz sorushmadim".
Imam Eli (e) buyurur:" Ele ise men sorusharam".
Imam Eli (e) qadinin ne ucun zina etdiyini sorushduqda qadin cavab verir:" Sehra ile yol gedirdim, yolumu azdim, susuzluq meni elden salmishi. Birden bir cadir gordum. Yaxinlashib bir icim su istedim. Amma cadir sahibi yalniz onunla yaxinliq edeceyim teqdirde su vereceyini shert qoydu. Derhal ondan uzaqlashib yoluma davam etmek istedim, amma suzuzluq meni temamile elden saldigindan onunla yaxinliq etmeye mecbur oldum.".
Imam Eli (e) qadini dinledikden sonra buyurur:" Ey Omer! Qadini azad burax, onun hec bir gunahi yoxdur. O bu gunaha caresizlikden ducar olub".
Xelife deyir:" Eger Eli olmasaydi, Omer helak olardi".