Glutensiz Kayısılı Cookiler - 10 Aylık

Son güncelleme: 10.03.2010 08:47
  • Glutensiz Kayısılı Cookiler tarifi - bebek kurabiye
    noimage

    MALZEMELER :

    50 g. margarin veya tereyağı
    100 g. / 1/2 su bardağı toz şeker
    150 g. / 1,5 su bardağı glutensiz un
    1 yumurta
    1 vanilya
    1 kabatma tozu
    1 çay kaşığı tuz
    1 kase minik doğranmış kuru kayısı


    Tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun.
    Hamur kendini toplayınca strech filme sarıp buzlukta 15-20 dakika bekletin.

    Buzluktan alınca ufak parçalar koparıp şekillendirin ve fırın tepsisine dizin. Ortalama 12 tane kurabiye çıkıyor.
    Şekillendirirken işleminizi 2-3 saniyede bitirmeye gayret edin. Hamur aksi halde el sıcaklığıyla yumuşayıp ele sarıyor.
    180 derece fırında 15 dakika üzerleri pembeleşene kadar pişirin.

    Afiyet, sağlık olsun...
#10.03.2010 08:47 0 0 0