Gereçler: 1kg Domates
3 Adet orta boy sogan
2 Yemek kasigi Acibiber salcasi
2 Yemek kasigi domates salcasi
3-4 Dis sarimsak
Yarim demet maydonoz
2 yemek kasigi cigköftelik baharat
1,5 tatli kasigi tuz
Yapılışı: Domatesleri redeledikten sonra ince tel süzgece alin ve suyu süzülene kadar bekletin.Suyu süzülmüs domatesin icine sogani rendeleyin.Biber salcasi,domates salcasi,rendelenmis sarimsagi,ince kiyilmis maydonozu,tuz ve baharati ekleyip iyice elinizle yogurun.Hazirladiginiz harci genis bir tabaga koyup maydonozla süsledikten sonra servise sunabilirsiniz.
Servis Önerileri: Iyi bir raki mezesi olmakla beraber istediginiz yemege sos olarak kullanabilirsiniz.
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): Cigköftelik baharati pazarlardan kücük torbalarin icine koyulmus 7 renkli baharat adi altinda bulabilirsiniz.Ayrica istege bagli olarak harcin icine aci pul biber koyup harcin daha aci olmasini saglayabilirsiniz...Afiyet Olsun
3 kuru soğan
2 diş sarımsak
4 çarliston biber
5 kırmızı biber
2 domates
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. biber salçası
1 limon
maydanoz
taze nane
pul biber
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı :
Kuru soğanı,biberi,kırmızı biber,domatesi ve sarımsağı çok minik olarak kesin.Tüm malzemeleri biber ve
domates salçasını ilave edip tüm malzemeleri parçalayıcıdan geçirip ezme kıvamına getirin.
Servis tabağına ezmeyi alın.Üzerine limon zeytinyağı ilave edin.Taze nane ile ekleyio servis edin