Acili Ezme

Son güncelleme: 23.10.2008 20:35
  • Gereçler: 1kg Domates
    3 Adet orta boy sogan
    2 Yemek kasigi Acibiber salcasi
    2 Yemek kasigi domates salcasi


    3-4 Dis sarimsak
    Yarim demet maydonoz
    2 yemek kasigi cigköftelik baharat
    1,5 tatli kasigi tuz

    Yapılışı: Domatesleri redeledikten sonra ince tel süzgece alin ve suyu süzülene kadar bekletin.Suyu süzülmüs domatesin icine sogani rendeleyin.Biber salcasi,domates salcasi,rendelenmis sarimsagi,ince kiyilmis maydonozu,tuz ve baharati ekleyip iyice elinizle yogurun.Hazirladiginiz harci genis bir tabaga koyup maydonozla süsledikten sonra servise sunabilirsiniz.

    Servis Önerileri: Iyi bir raki mezesi olmakla beraber istediginiz yemege sos olarak kullanabilirsiniz.

    Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): Cigköftelik baharati pazarlardan kücük torbalarin icine koyulmus 7 renkli baharat adi altinda bulabilirsiniz.Ayrica istege bagli olarak harcin icine aci pul biber koyup harcin daha aci olmasini saglayabilirsiniz...Afiyet Olsun
#19.01.2006 18:09 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#20.01.2006 09:22 0 0 0
  • emeğinize sağlık
#20.01.2006 23:27 0 0 0
  • elinize sağlık
#24.01.2006 22:11 0 0 0
  • çok güzel olur teşekkürler
#05.02.2006 15:18 0 0 0
  • İNSANIN İÇİNİ BASTIRIR.
#13.02.2006 00:31 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol
#22.02.2006 22:23 0 0 0
  • paylasim icin tessekürler
#22.12.2006 01:54 0 0 0
  • saolasın
#02.01.2008 15:07 0 0 0
  • Eline ağzına sağlık
    SEF'in tavsiyesi hafif bir ateş görse daha lezzetli olur kanısındayım.
    AFİYET OLSUN
#24.01.2008 21:03 0 0 0
  • sağoll eline sağlıkk :)
#18.04.2008 16:25 0 0 0
  • paylaşım için çok thanks....
#08.07.2008 07:39 0 0 0
  • noimage

    Malzemeler :

    3 kuru soğan
    2 diş sarımsak
    4 çarliston biber
    5 kırmızı biber
    2 domates
    1 çorba k. domates salçası
    1 çorba k. biber salçası
    1 limon
    maydanoz
    taze nane
    pul biber
    zeytinyağı
    tuz

    Hazırlanışı :

    Kuru soğanı,biberi,kırmızı biber,domatesi ve sarımsağı çok minik olarak kesin.Tüm malzemeleri biber ve
    domates salçasını ilave edip tüm malzemeleri parçalayıcıdan geçirip ezme kıvamına getirin.

    Servis tabağına ezmeyi alın.Üzerine limon zeytinyağı ilave edin.Taze nane ile ekleyio servis edin
#24.09.2008 23:47 0 0 0
  • teşekkürler
#27.09.2008 02:06 0 0 0
  • ACILI EZMEYI GERCEKTEN BENDE COK SEVERIM COKDA GUZEL OLUR
#23.10.2008 20:35 0 0 0
  • GÖRUNTUDE SUPER GERCEKTEN
#23.10.2008 20:35 0 0 0