Hamuru İçin:
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı un
250 gram tereyağ
1 tutam tuz
6 tane yumurta
İç Kreması için:
10 yemek kaşığı un
12 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
50 gram tereyağ
1 litre süt
Sos için:
10 yemek kaşığı un
12 yemek kaşığı toz şeker
250 gram kakao
50 gram tereyağ
3 kaşık sarella
1 paket çikolata sosu
1,5 litre süt
yapılışı:
Hamurun yapılışı:
Tuz, su, tereyağını kaynatıp unu ekle.2-3 dakika hamuru pişir.Sonra ılımaya bırak.Ilıdıktan sonra birer birer yumurtaları kır, yoğur; sıvı bir hamur haline getir.Sıkma tobasına doldurup tepsiye aralıklarla sık. 60 derecelik fırında 1,30 dakika pişir.
İç krema:
Un ve tozşekeri karıştır. Sütle karıştır.Yumurtanın sarısını ekleyip pişir.Sonra yağı katıp 15 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırak.Soğuduktan sonra krema sıkacağının içine doldurup; tek tek hamurlara doldur.
Sosu:
Yağ hariç bütün malzemeyi karıştırıp pişir.Sonra yağı katıp kısık ateşte 5 dakika daha pişir. Soğutup hazırlamış olduğumuz pirefoterollerin üzerlerine döküp servis yap.
Servis Önerileri:
2 saat dinlendikten sonra servis yapın.
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
İsteğe bağlı olarak süsleyebilirsiniz.
Besin Değerleri ve Ek Bilgiler:
Kalori 1000 kal Dietetic Fiber belirtilmemiş Vitamin B belirtilmemiş
Karbonhidrat belirtilmemiş Kolestrol belirtilmemiş Vitamin B12 belirtilmemiş
Toplam Yağ belirtilmemiş Sodyum belirtilmemiş Vitamin D belirtilmemiş
Doymamış Yağ belirtilmemiş Vitamin A belirtilmemiş Vitamin E belirtilmemiş