Gece Hikayeleri 20 - Martılar Yalancıdır

Son güncelleme: 27.03.2010 12:15
  • Gece Hikayeleri 20 - Martılar Yalancıdır - Çiler Dursun

    " Martılar yalancıdır " dedi biri bana bugün. Bende " beyaz yalancılar " dedim. Elimize konmadan uçup dururlar etrafımızda ve biz onların varlığınla mutlu oluruz. Beklentilerimiz yok çünkü. Ellerin birer beyaz martıdır , yüzüme değmeden geçip gider geceleri. Tek solungaçlı bir balığın denizdeki gezinişi gibi biraz aksak , ama yaşıyoruz ( çoğumuz mu , hepimiz mi ? )

    Sende , bende ve sevdiklerimiz de ıstıraplı yollardan geçtik. Her şeye rağmen sabah güneşi gördüğünde
    tebessüm edebilenler devam etti yolculuğuna. Defalarca kez geçtiğimiz kıyı kentlere yeni taşlar sürükleniyordu. Ve biz izimizi arıyorduk. Birer demli çay gibi tutuştu aşk yüreklerimize. Tatlandırıcıları çöpe atıp şeker kıtlamaya başladık yeniden.

    Geçen gün haritama baktım , hayatımın haritasına. Çoğu çizginin ne anlattığını ben bile unutmuşum.
    Ama bazıları var ki sınırlar çiziyor. Uzun sınırlar çiziliyor gülüşünün mürekkebiyle. Otobüsler sınır dinlemiyor oysa. Birilerini hep oradan oraya taşıyor. Sen benim cumhuriyetimde kalıyorsun.
    Tarçınsı bir kokusu vardır aşkın. Nereye gitsek bizimle gelir. Gecenin üçünde pencerede uyuyan Ay ' ın
    sancısına dokunurken nefesimiz o kokuda gelir. Saten boyalı yürekleri hiç sevmez. Ne kadar girinti varsa oraya yuvalanır. Ve biz bilemesek de yıllar geçtikçe, kir tutmayan tek yalnızlık orada kalır.

    Çiler Dursun
#27.03.2010 12:15 0 0 0