Geceleri teniniz kendini yeniler

Son güncelleme: 01.02.2006 12:34
  • Uzmanlar, kahvaltı sofrasından özellikle bal, yulaf gevreği, çikolata, pirinç ve buğdayın eksik edilmemesini tavsiye ediyor Vücuttaki en önemli organ cilttir ve mutlaka doğru bakım yapılması gerekir. İşte size cilt bakımına dair rivayetler....
    TONİK PH'I DENGELER
    GÜNÜMÜZ kadını için cilt bakımı vazgeçilmezler arasında yer alır. Ancak bu konuda nelerin yapılması ve nelerin yapılmaması gerektiğine dair o kadar çok söylenti var ki. Fakat iş uygulamaya gelince, yapılanlar söylenenlerden farklı olabiliyor. İşte size bazı rivayetler:
    * Yüzümü suyla yıkıyorum. Bu yüzden toniğe ihtiyacım yok. Yüzünüzü suyla yıkamanızda hiçbir problem yok. Sorun, cildinizin yaklaşık 5.5 seviyesinde PH seviyesine sahip olması. Oysa bu oran suda, suyun sertliğine göre, 9.5'e kadar çıkabiliyor. Tonik ise, cildinizin asit seviyesini normale döndürüp, dengeyi sağladığından, su kullanarak bu dengeyi bozmuş oluyorsunuz.
    * Gece kremim, gündüz kremimden daha yoğun olmalı. Bu kişisel seçeneğe bağlıdır. Ama aslında daha yoğun bir kreme ihtiyaç yoktur. Farklı özelliğe sahip bir ürünü tercih edebilirsiniz. Mesela sıkılaştıcı, ya da yaşlanmayı geciktirici ürünler gibi. Ama bunları da hafif ürünlerden seçebilirsiniz.

    * Gece cildime bir şey sürmezsem, cildim nefes alabilir.

    TEMİZLEMEYE AYRI ÜRÜN
    BU düşünce ağır gece kremi kullanmakla ilgili rivayete dayanır. Ancak şunu da unutmamak gerek ki, geceleri cildin kendini yenilemesi için uygun bir zamandır. Bu zamandan faydalanmak iyi olabilir.

    * Temizleyicim, göz makyajı temizlemekte de kullanılıyor. Ayrı bir ürün kullanmıyorum. Gözlerinizi tam anlamıyla temizlemek için onları iyice ovalamanız gerekiyorsa, o zaman ikinci bir ürüne ihtiyacınız var.

    * Göz kremi göz bölgesinin tamamına sürülmelidir.

    GÖZ KREMİNİ AZ KULLANIN
    GÖZ kremi, yüz kreminden çok farklıdır. Cildin içine nüfus etmez, yüzeye yayılır. Sürdüğünüz miktar, 1 pirinç tanesinden fazla olmamalıdır. Üstelik de bu miktar, 2 göz için birden kullanılandır. Gündüz, sadece göz altına sürüp, gece de tüm göz çevresine sürün.
    * Vazelin, bebek yağı harika makyaj temizleyicilerdir. Oldukça etkilidirler ama onları kullanmak iyi bir fikir değildir. Petrol bazlı olduklarından suyla parçalanmazlar. Bu nedenle de göz üzerinde tabaka bırakırlar. Bu da göz makyajınızı akıtır. Bunun yerine yağlı bir göz makyaj temizleyicisi kullanın.
#25.01.2006 10:56 0 0 0
  • tesekkürler bilgilerin icin
#25.01.2006 15:39 0 0 0
  • Sagoalsin caspercim cok tesekkürler bilgilerin icin
#26.01.2006 22:15 0 0 0
  • faydali bilgiler icin tskler
#01.02.2006 01:59 0 0 0
  • faydalı bilgiler için teşekkürler.
#01.02.2006 12:34 0 0 0