Sivilce – Akne Bitkisel Tedavisi

Son güncelleme: 29.03.2010 13:23
  • Deride, özellikle yüzde, boyunda, sırtta, omuzlarda ve göğüs bölgesinde oluşan ve kendini tekrarlayan kırmızı şişlikler veya lekeler, siyah nokta olarak bilinen, koyu renkli gözenekler, enfekte ve iltihaplı kızarık lekeler, bazı durumlarda yara izleri genel olarak sivilce ve akne belirtileri arasında gösterilebilir. Bunun yanısıra Kist, deride sert ve iltihaplı şişlikler, bazen enfeksiyon ve belki yara izi oluşması ile kendini belli eder. Sivilce ve Akna Bitkisel Tedavisi ve Alternatif Yöntemler
    Homeopati ile sivilce ve akne tedavisi ; Aşağıda belirtilen ilaçlardan toplamda iki haftaya kadar, 6c dozlarda, günde üç kez kullanın. Bu tedavileri uygulamadan 15 dakika önce ve sonrasında, hiçbir şey yiyip içmeyin ve dişlerinizi fırçalamayın. Enfekte olmuş sivilceler ya da kistler için Hepar sulphuris (kükürt) kullanılabilir. Kadınlar, hormonal dengesizliklere bağlı sivilceler için Puhatilla (rüzgar gülü) 'yı deneyebilir.
    Bitkisel ilaçlar ile sivilce ve akna tedavisi; Taze papatya çiçekleriyle ve adaçayı yapraklarıyla yüze uygulanacak buhar banyosu, gözeneklerin açılmasına yarayabilir. Suyun kaynar olmamasına dikkat edin. Bir kabın içine doldurduğunuz sıcak suya, dilediğiniz bitkiden bir avuç dolusu ekleyin ve başınızı 15 dakikadan uzun olmamak kaydıyla kabın üstünde bekletin. Buharı hapsetmek için kafanıza bir havlu örtebilirsiniz.
    Enfeksiyonu ve iltihaplanmayı gidermek için, bir cilt banyosu deneyebilirsiniz. Aşağıdaki bitkisel ilaçlardan birini süzdükten sonra, pamuklu bir bez yardımıyla, sivilceli bölgeye hafifçe sürün.

    Bir çay kaşığı Aynısafa tentürünü (Calendula) bir fincan suyla karıştırıp kullanabilirsiniz. Bir fincan suda 10 dakika demlenmiş papatya çayı kullanabilirsiniz. Suyun içinde 10 dakika demlenmiş bir avuç taze veya kuru civanperçemi, mürver çiçeği veya lavanta da kullanılabilir.
    Akupres ile sivilce ve akne tedavisi; Ağrıyı dindirmek için, sol dirseğinizi kırarak başparmağınızı dirsek çizginizin dıştaki ucuna doğru bir dakika süreyle bastırın; aynı işlemi diğer kolunuzda da tekrarlayın.
#29.03.2010 13:23 0 0 0