Anne olmak zor zanaat

Son güncelleme: 01.02.2006 12:20
  • Hamile olduğunu öğrendiği andan itibaren buna inanmakta zorluk çeken, heyecan, korku, coşku, endişe, gurur gibi karışık duygulara kapılan kadın, en çok 'peki şimdi ne olacak' kaygısı yaşıyor....



    ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTASI
    GEBE kalmak ve çocuk doğurmak her canlı için türün devamını sağlayan süreç. İnsanda çocuk sahibi olma arzusunun bir içgüdü olup olmadığı tartışmaları sürse de, gebe kalmak ve doğum yapmak bir kadının hayatındaki en önemli dönüm noktalarından biri. Bazı kadınlar kolaylıkla gebe kalabilirken, bazıları için gebelik uzun ve yıpratıcı bir mücadelenin sonucu. Her durumda, gebe olduğunu öğrenen bir kadın genelde ilk anda buna inanmakta zorluk çeker. Karışık duygulara kapılabilir. Heyecan, korku, coşku, endişe, gurur veya 'peki şimdi ne olacak?' kaygısı gibi. O ana dek annesinin kızı olan kadın, bir anda artık birinin annesi olacağını fark eder.

    SORUNLAR AŞILMALIDIR
    AÇIK, paylaşımcı, doyumlu bir evliliği olan kadınların ilk anda yaşadıkları olumsuz duyguları eşleriyle paylaşıp geride bırakmaları, önlerindeki 9 aya ve sonrasına odaklanmaları daha kolaydır. Sarsıntılı evliliklerde ve özellikle istenmeyen gebeliklerde olumsuz duyguların aşılması daha zordur, uzman yardımı alınmadığı takdirde gebelikle birlikte kaygılar ve korkular da büyüyebilir. Bu yüzden, ilişkileri sorunlu kişilerin bebek sahibi olmayı planlamadan önce sorunlarını aşma yoluna gitmeleri daha akıllıca olacaktır.
#28.01.2006 09:50 0 0 0
  • valla zor zanaat anne olmak..senin yazdıkların bebek doğana kadar olan kısım asıl zorluk doğduktan sonra başlıyor..

    sağol canım biligiler için..
#28.01.2006 16:07 0 0 0
  • tesekkürler caspercim
#31.01.2006 22:15 0 0 0
  • hamilelik geçiyor annelik doğumdan sonra başlıyor bence
    SABIR SABIR.......ama herşeye değer
    teşekkürler casper
#01.02.2006 12:20 0 0 0