Hamsiköy Sütlacı

Son güncelleme: 03.04.2010 03:52
  • laz sütlacı - hamsiköy sütlacı nasıl yapılır - zerdeli sütlaç


    MALZEMELER:

    Sütlaç için:

    1 litre süt
    1 çay bardağı pirinç

    Zerde için:

    1 çay bardağı pirinç
    3/4 su bardağı şeker (3'e bölünecek)
    3 bardak su


    HAZIRLANIŞI:

    Kaynayan süte yıkanmış pirinçleri ekleyin. Kısık ateşte ara sıra karıştırılarak yaklaşık bir saat pişirin. Koyulaşan pirinç iyice açılınca ateşten alın.

    Sütlacı, kâseleri yarım dolduracak şekilde paylaştırıp, soğumaya bırakın.

    Zerdenin hazırlanışı:

    Kaynayan suya şekerin üçte biri ve iyice yıkanmış pirinci ekleyin. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 20 dakika kadar pişirin. Pirinçler biraz açılınca şekerin diğer üçte birini ekleyin.

    Pişirmeye pirinçler iyice açılıp yumuşayınca kadar devam edin. Kalan şekeri de ekleyin. Zerde koyu bir kıvama erişince, önceden hazırlanıp soğuttuğunuz sütlaçların üzerine ekleyin.



    alıntı
#03.04.2010 03:52 0 0 0