Ayvalı Pilav

Son güncelleme: 21.03.2006 00:37
  • noimage

    MALZEMELER

    400 gr. kuşbaşı doğranmış dana eti
    1 adet ayva
    3 adet küçük boy havuç
    1 adet kuru soğan
    2 su bardağı pirinç
    2 su bardağı kaynar su
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    Tuz ve kimyon (ben kimyon kullanmadım)

    YAPILIŞI

    *Pirinçleri yarım saat önceden sıcak suyla ıslatın.
    *Etleri düdüklü tencerede pişirip suyunu çekene kadar kavurun.
    *Diğer yanda yemeklik doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurup halka şeklinde doğradığınız havuçlarıda ekleyip bir müddet daha kavurun.
    *Etleri ve dilim doğranmış ayvalarıda ekleyip kaynar suyu ilave edin.Bu şekilde ayvalar biraz yumuşayana kadar 5 dk. kadar kaynatın.
    *Bir kaç dilim ayvayı üstüne yerleştirmek için tencereden alın.
    *Suyunu süzüp yıkadığınız pirinci ve tuzu tencereye ekleyip kapağını kapatarak 20 dk. kadar kısık ateşte pişirin.
    *Pişen pilavı 10 dk. kadar dinlendirip servis tabağına ters çevirin.Bu işlemi rahat yapabilmeniz için benim gibi çelik tencere kullanmak yerine yapışmaz yüzeyli bir tencere kullanmanızı tavsiye ederim.
#29.01.2006 15:16 0 0 0
  • çok güzel tarifleriniz için teşekkürler
#02.02.2006 23:31 0 0 0
  • tesekkurler arkadasım
#11.02.2006 20:45 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:07 0 0 0
  • Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
#21.03.2006 00:37 0 0 0