CEVİZLİ KAYISILI KEK

Son güncelleme: 04.07.2006 09:53

  • Malzeme
    1 bardak gün kurusu kayısı (önceden suda ıslatılmış)
    1 bardak ceviz (iri kırılmış)
    1 bardak esmer şeker
    3 yumurta
    3 bardak tam un
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
    1 su bardağı yoğurt
    1/3 su bardağı sıvı yağ (ben fındıkyağı tercih ettim)

    Yapılışı
    Yumurta ve şekeri önce düşük sonra yüksek devirde 5 dakika kadar çırpın. Sonra yağı ve yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Diğer tarafta kuru malzemeleri karıştırın (kayısı ve ceviz hariç). Yumurtalı karışıma unlu karışımı ekleyin ve düşük devirde karıştırın. En son 2-3 parçaya kesilmiş kayısı kurularını ve cevizi de kaşık yardımıyla karıştırdıktan sonra yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökerek 150 derecede 1 saat kadar pişirin.
#01.02.2006 19:50 0 0 0
  • Ellerine saglik dell arkadasim
#02.02.2006 09:10 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
#04.02.2006 00:25 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
#21.02.2006 16:13 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 23:58 0 0 0
  • Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık.
#19.03.2006 00:52 0 0 0
  • teşekkürler
#04.07.2006 09:50 0 0 0
  • teşekkürler
#04.07.2006 09:53 0 0 0