Hazırlanışı:
1. Lahanayı ince şeritler halinde doğrayıp süzgece alın. Bol suyla yıkayıp süzün. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu ince ince doğrayın.
2. Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Lahanaları ilave edip 3-4 dakika kavurun. Et suyunu ekleyip kaynatın. Pirinç, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Pirinçler iyice yumuşayınca ateşten alın. Maydanozu çorbanın üzerine serpin ve sıcak olarak servis yapın.
Not:
Lahana, hiçbir besinde bulunmayan U vitamini içeren çok değerli bir sebze. Mide ve bağırsak iç yüzeylerini koruyan bu vitamin sayesinde bu organlardaki yaraları hemen iyileştiriyor. Ülserin ilacı olarak bilinen lahana, idrar söktürücü özelliğe de sahip; ayrıca gözleri güçlendiriyor.