Birer çay kaşığı kişniş, tarçın ve rendelenmiş zencefil
2 su bardağı su
1.5 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Süsleme için:
2-3 dal taze soğan sapı
Hazırlanışı:
1. Balkabağını yıkayıp tencereye alın. 2 bardak su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanları kıyın, sarımsakları ezin.
2. Margarini tencerede eritip soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Ateşten alıp kabak, zencefil, tarçın, kişniş, hindistancevizi ve köriyi ilave ederek karıştırın. Blenderle ezerek püre haline getirin. Tavuk suyu ve tuz ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alıp süt kremasını ekleyerek karıştırın.
3.Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Taze soğanın yeşil saplarını doğrayıp çorbanın üzerini süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.