Cildinize Göre Fondöten Seçimi

Son güncelleme: 26.02.2006 16:13
  • En yeni fondötenler o ihtişamlı cam kavanozlarda size göz kırpsalar da siz aldanmamak için kendinizi zorlayın, aksi taktirde cildinizde oluşabilecek sivilcelere kucak açmış olursunuz...




    Yumuşacık mis gibi kokan fondötenler, rengarenk ihtişamlı kutular içerisinde sizleri bekleyen ışıltılı pudralar ve göz altı morluklarını kapatacak diye tonlarca para harcadığınız kapatıcılar... Peki nereye kadar? Aldanmak o kadar kolay ki! En son teknolojiyle üretilen, sabah sabah uykulu suratlara canlılık getiren makyaj malzemelerini doğru seçmek çok önemli. Bu yüzden makyaj alışverişine çıkmadan önce A`dan Z`ye cilt tipimizi öğrenmek ve ona göre ürün almak, daha doğrusu ilerki yaşlarda sağlıklı ve dinç bir cilde sahip olmak istiyorsanız önerilerimize kulak verin.

    Yağlı Bir Cilde Sahipseniz...

    Size uygun olan fondöten; yağ içermeyen kalıcı ve sıvı olmalı. Bu şekilde cildinizin daha mat görünmesini sağlayacaksınız. Fondöteni daha belirsizleştirmek için ise parmak uçlarınızı kullanmamanızda yarar var; bunun yerine hafif ıslatılmış makyaj süngerlerinden yararlanabilirsiniz. Fondöteni bu sünger yardımıyla ince bir tabaka halinde yüzünüze yedirerek daha taze ve aydınlık bir görünüme sahip olabilirsiniz.

    Yağlı bir cilt için kullanacağınız kapatıcın da hafif olmasına dikkat edin. Her sabah aynaya baktığınızda nefret ettiğiniz o morlukların giderilmesinde size bir nebze de olsa yardımcı olan kapatıcıyı parmak uçlarınıza almadan önce mutlaka bir test edin. Kapatıcının renginden önce kıvamına ve yoğunluğuna özen göstermeniz gerekiyor. Söz konusu olan gözleriniz, bu yüzden göz kapaklarınızın hava almasını engellemeyecek kaliteli ürünler seçmeye özen gösterin ve mutlaka işe yaraması için cildinizden bir ton açık renkteki kapatıcıyı seçmeyi ihmal etmeyin.

    Yağlı bir cilt için sıkıştırılmış değil de toz halinde piyasaya sunulan, fırça ile kullandığımız pudraları tercih edin.

    Kuru bir cilde sahipseniz...

    Kuru ciltler için kullanacağınız fondötenin nemlendirici özelliğine sahip olmasına dikkat edin. Eğer cildiniz soğuktan ve güneşten çok fazla zarar görüyorsa daha yoğun formüle edilmiş krem fondötenleri tercih edin. Boya küpüne dönmeyi engellemek için ise yine ıslatılmış süngerleri kullanabilirsiniz.

    Genelde tüm kapatıcılar bütün ciltlere uygulanabilir özelliği taşısalar da, ruj şeklindeki kapatıcılar diğerlerine nazaran daha pratik. Parmak uçlarınızın yardımıyla göz altlarınıza uygulayacağınız kapatıcının renginin ise teninizden bir ton açık olmasına dikkat edin.

    Kuru cildiniz için toz pudradan ziyade taş pudra dediğimiz sıkıştırılmış pudraları tercih edin.

    Normal bir cildiniz varsa...

    Ne kuru ne de yağlı bir cilde sahipseniz çok şanslısınız; çok aşırıya kaçmadan istediğiniz ürünü kullanabilirsiniz. Önünüzde bir çok seçenek var.

    Kapatıcı ve pudra seçimi ise size kalmış, daha önce de belirttiğimiz gibi seçim yaparken mutlaka prospektüsünü okuyun ve toz pudra kullanırken de bir pamuk yardımıyla yüzünüzdeki fazlalığı almayı ve doğal görünümüzü korumayı ihmal etmeyin.

    Karma bir cilde sahipseniz...

    Ciltteki nem oranını dengelemek için fondöten kullanmadan önce yüzünüze nemlendirici sürün ve daha sonra içeriğinde yağ içermeyen bir fondöten kullanın.

    Kapatıcıya gelince; zaman zaman yüzünüzde oluşan lekeleri ve sivilceleri önlemek için içeriğinde ilaç bulunan iyileştirici özelliğe sahip olan kapatıcıları tercih edebilirsiniz.

    T bölgenizdeki yağlanmayı engellemek için ise sadece o bölgeye toz halinde kullanabileceğiniz pudraları sürebilirsiniz.

    Makyaj yaptıktan sonra mutlaka gün ışığında, mümkünse camın yanında aynaya bakın ve fazlalıklardan bir pamuk yardımıyla kurtulun. Yüzünüze uygun tonlardaki fondötenleri seçmeye özen gösterin, aksi taktirde yüzünüze yaptığınız makyaj kalıp gibi görülür ve boyalı bebeklerden bir farkınız kalmaz.
#08.02.2006 16:07 0 0 0
  • Fondöten bir makyajı gösteren en önemli unsur dikkat etmek gerkli
    teşekkürler
#08.02.2006 16:14 0 0 0
  • ben pata krem kullanıyorum karma bir cildim var ama iyi sonuç alıyorum verdiğin bilgiler için teşekkürler
#10.02.2006 01:25 0 0 0
  • makyaj yapmam ama genede saol bilgilerin için
#10.02.2006 11:08 0 0 0
  • bende fondöten pek kullanmam

    tesekkürler missx
#23.02.2006 11:29 0 0 0
  • noimage
    teşekkürler.
#25.02.2006 20:17 0 0 0
  • tesekkürler missxcim
#26.02.2006 16:13 0 0 0