Malzemeler:- 4 Su bardağı un
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 250 gr.margarin
İç Malzeme için;
- 5-6 yemek kaşığı incir reçeli
- 1 su bardağı ceviz içi
Hazırlanışı;
Öncelikle unu eleyip, hamur kabartma tozu ile karıştırın. 1 su bardağı pudra şekeri, yoğurt ve margarini ekleyip iyice yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve merdane yardımıyla açıp ( çok kalın olmamak şartıyla ) küçük kalıplara yerleştirin. İncir reçeliniz bütün bütünse küçük parçalara kesip cevizle karıştırıp kalıplarınızın içini doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dk pişirin. Daha sonra dilerseniz üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz.