İncirli Tart

Son güncelleme: 19.03.2006 00:49
  • noimage


    Malzemeler:- 4 Su bardağı un
    - 1 poşet kabartma tozu
    - 1 su bardağı pudra şekeri
    - 1/2 su bardağı yoğurt
    - 250 gr.margarin

    İç Malzeme için;
    - 5-6 yemek kaşığı incir reçeli
    - 1 su bardağı ceviz içi

    Hazırlanışı;
    Öncelikle unu eleyip, hamur kabartma tozu ile karıştırın. 1 su bardağı pudra şekeri, yoğurt ve margarini ekleyip iyice yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve merdane yardımıyla açıp ( çok kalın olmamak şartıyla ) küçük kalıplara yerleştirin. İncir reçeliniz bütün bütünse küçük parçalara kesip cevizle karıştırıp kalıplarınızın içini doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dk pişirin. Daha sonra dilerseniz üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
#12.02.2006 20:16 0 0 0
  • eline sağlık tarifleriniz için teşekkürler
#13.02.2006 13:00 0 0 0
  • noimage

    teşekkürler, ellerine sağlık
#21.02.2006 16:03 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:00 0 0 0
  • Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık.
#19.03.2006 00:49 0 0 0