NişaStalI GıdaLar KalBe zaRaRlı

Son güncelleme: 16.02.2006 17:10
  • Nişastalı, beyaz undan yapılmış gıdaların kan şekerini aniden yükselttiği için kalp ve damar hastalığı için risk faktörü olduğu belirtildi. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, 'Gıdaların kan şekerini ani yükseltmeleri hazırlanmasına, pişirilmesine, tek başına veya bir yemeğin içinde yenilip yenilmemesine bağlıdır. Bunun için lifli ve kepekli gıdalar, bulgur, çavdar ekmeği, bütün kepek gevrekleri, yarı haşlanmış pirinç, portakal, elma, armut, fasulye, baklagiller gilisemik indeksi daha düşük gıdalar olduğu için tercih edilmelidir' dedi.
#15.02.2006 08:49 0 0 0
  • teşekkürler kardeşim ellerine sağlık
#15.02.2006 10:01 0 0 0
  • paylasımın ıcın tesekkurler arkadasım
#15.02.2006 10:02 0 0 0
  • paylasımın ıcın tesekkurler arkadasım
#15.02.2006 14:26 0 0 0
  • teşekkürler...
#15.02.2006 14:57 0 0 0
  • noimage

    hep güzel yiyeceklerde nişasta var, istesekte istemesekte severek yiyoruz.
#15.02.2006 19:10 0 0 0
  • mecburen yiyoruz paylaşımların için teşekkürler kardeşim eline sağlık
#15.02.2006 21:08 0 0 0
  • zararları var ama gerçekten pasta ve böreklerde çok güzel oluyor şişmanlatması ve zararları bir yana damak zevki için yiyiyoruz ama hiç değilse bunu en aza indirmekte yarar var teşekkürler casper
#16.02.2006 00:09 0 0 0
  • Teşekkürler


#16.02.2006 14:31 0 0 0
  • teşekkürler casper emeğine sağlık
#16.02.2006 17:10 0 0 0