Nişastalı, beyaz undan yapılmış gıdaların kan şekerini aniden yükselttiği için kalp ve damar hastalığı için risk faktörü olduğu belirtildi. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, 'Gıdaların kan şekerini ani yükseltmeleri hazırlanmasına, pişirilmesine, tek başına veya bir yemeğin içinde yenilip yenilmemesine bağlıdır. Bunun için lifli ve kepekli gıdalar, bulgur, çavdar ekmeği, bütün kepek gevrekleri, yarı haşlanmış pirinç, portakal, elma, armut, fasulye, baklagiller gilisemik indeksi daha düşük gıdalar olduğu için tercih edilmelidir' dedi.
zararları var ama gerçekten pasta ve böreklerde çok güzel oluyor şişmanlatması ve zararları bir yana damak zevki için yiyiyoruz ama hiç değilse bunu en aza indirmekte yarar var teşekkürler casper