Deniz Baykal İstifa Etti

Son güncelleme: 23.05.2010 07:33
  • Kaset ve suikast iddiları hakkında açıklama yapması beklenen CHP Lideri Baykal'ın MYK toplantısında istifa etmeyi düşündüğü haberleri geliyor. Kurmaylarının ise Baykal'ı istifa düşüncesinden vazgeçirmeye çalıştığı bildirildi.

    Baykal kürsüye çıktı... İşte konuşmanın satırbaşları. Gizli çekimlerle insanoğlunun mahremiyetine tecavüz edersiniz. Ar haya ve utanç bunu yapanlar için anlamını kaybeder. İnsanların şerefleri onların umurunda değildir. Önümüzdeki komployu düzenleyenler bunu siyaset yapmak için düzenlemişlerdir. Bu komplo bugünkü siyasi sistemin bir ürünüdür. Yıllardır bekletilen bir kaset yoktur. Son iki hafta içinde düzenlenmiş ve piyasaya sürülmüştür. Olay sonrasında sergilenen iyi niyet tavırları komployu ayıplar gibi yapanlar, yapay açıklamalar, üzüntü beyanları suçu örtbas etmez. İktidarın bilgisi olmadan bu komplo gerçekleştirilemez.

    Olay bir komplodur siyasi iktidarın desteği vardır.

    12:19 | 10 Mayıs 2010

    CHP lideri Deniz Baykal bugün saat 13.30'da basın toplantısı yapacak. CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun da bugün olağanüstü toplanması bekleniyor. Baykal'ın da katılacağı toplantıda CHP'yi sarsan kaset iddialarının ve Baykal'a suikast girişiminin ele alınması bekleniyor.

    CHP Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre Baykal, parti genel merkezinde bugün saat 13.30'da düzenleyeceği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunacak.

    Deniz Baykal ile Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen kasetin internet sitelerinde yayınlanmasının ardından Baykal sessizliğini koruyordu.

    Avukatlarına büyük bir hukuk mücadelesi başlatmak için talimat veren CHP liderinin bugün genel merkezde MYK'yı olağanüstü toplaması da bekleniyor.
#10.05.2010 12:51 0 0 0
Han Han foto
  • Üzüldük... İyi bir mualif liderdi. Zaten muhalefetin de ötesine gidemezdi...
#10.05.2010 13:19 0 0 0
  • o olaydan sonra istifa etmeseydi bide.
    en azından son olarak kendisine yakışan birşey yaptı
#10.05.2010 16:21 0 0 0
  • Gercekten mi? Hiç beklemiyordum :)
#10.05.2010 18:22 0 0 0
  • hayatinda ilk kez hayirli bi iş yapti bence bundan sonraki zamaninda kafasini dinleyip torunlarıyla eğlenmesi daha iyi olur siyaset ona göre deil
#10.05.2010 19:34 0 0 0
  • Bu kadar ucuzmu.
    Bu Deniz BAYKALI'ın ne kadar onurlu olduğunuı gösterir arkadaşlar.Memleketin bütün kalelerinin satılmasından daha vahim bir olaymı arkadaşlar.Çok erken ve yargısız infaz yapıyorsunuz.Velevki görüntüler Sayın BAYTOK ve Deniz BAYKAL'a ait olsun,sonuçta yapılan namussuzluk değilmi.Adamın yatak odasında ne işiniz vardı ve görüntüler KANADA 'dan neden gönderildi.Dikkat edin Ergenekon delilleride KANADA'dan gelmişti ,neden acaba.Ben başkaları gibi iktidarın parmağı var bu işte diyemem.Çünkü bu olay iktidara hiç birşey kazandırmaz .Aksine Deniz BAYKAL'ın onurlu davranışı iktidara puan kaybettirir.Bu sanki van münit olayından sonra AKP 'nin iplerinin çekildiğini gösteriyor..

    Buradayorumyazdımilgilenenlerokuyabilir
#10.05.2010 21:42 0 0 0
  • AKP ye alternatif çıkarma çabaları... tamamen yurt dışı kaynaklı... siyasetçiler çoook temkinli olmalı... Aba altından sopa göstermek denir buna...
#10.05.2010 22:29 0 0 0
  • Evet mihmandar kardeşim aynen öyle.
#11.05.2010 10:04 0 0 0
  • Bu Deniz BAYKALI'ın ne kadar onurlu olduğunuı gösterir arkadaşlar.

    ne onuru abi neyin onuru

    imam hatipleri açmak istediler AKP nin karşısına dikilti AKP yi iktidar yaptı,,,
    cumhurbaşkanlığı seçiminde başörtülü cumhurbaşkanı eşimi olur dedi arkasından AKP iktidar oldu
    SADECE üniversitelerde başörtüsü serbest kalıp diğer kamu alanlarında YASAK devam edecekti karşı çıktı AKP iktidar oldu
    Ergenekon darbecilerinin avukatlığını yaptı
    son olarak 12 eylül darbecilerininde yargılanmasını sağlayacak anayasa maddelerine karşı çıkacak kadar ileri gitti
    parti kapatma zorlaşacaktı tabi kendisi CHP li ya rahat koltuğu % 15 iş bankası geliri ohhhhh anayasa değişikliği onaylanmadı diye göbek attı
    ne oldu indirdiler neden misyonu bitti uşaklığını yaptığı kesimler ipini çekti
    Türkiye Türkiye olalı bu kadar basit bu kadar basiretsiz bir muhalefet görmemiştir.

    Velevki görüntüler Sayın BAYTOK ve Deniz BAYKAL'a ait olsun,sonuçta yapılan namussuzluk değilmi.

    aynen öle abi namussuzluk ama tek taraflı mı bu ?? ayrıca artık ülkemizde zina suç olamdığına göre DEMOKRAT MUHAFAZAKARLAR sayesinde bunların yaptığıda suç değil görüntü çekmek hiç suç değil bakınız http://www.haber5.com/laik-hukuk-ve-deniz-baykal-yazisi-6145.aw

    sonuç olarka ortada ne onur var ne de başka bişe nokta .
#11.05.2010 12:58 0 0 0
  • DENİZ Baykal istifa eder mi? Bence etmez. İlk tepkileri öyle gösteriyor. Tam aksine, bu olay Deniz Baykal'a avantaj bile sağlayacak gibi görünüyor. Çünkü bu kez de o mağdur pozisyonunda. Siyasette mağdur görünmenin ne anlam taşıdığını zaten biliyoruz, yaşıyoruz. Şimdi mağdur Baykal. Dün pek çok okur sordu, "Niye istifa etmesini istediniz?" diye. "Bizi ilgilendiren Baykal'ın aşk veya seks hayatı değilmiş." Benim Baykal'ın istifa etmesini talep etmemin nedeni, zaten seks hayatı değil. Bunu talep etmemin nedeni şu: Siyaset ile aşkı veya ilişkiyi birbirine sokmuş olması.

    Nesrin Baytok sıradan bir kadın değil. Milletvekili. Onu milletvekili yapan da Deniz Baykal'ın ta kendisi. İşte bu nedenle Baykal istifa etmelidir. Milletvekili adayı belirlerken tercihlerini "parti içi demokrasiyle" değil başka yöntemlerle yapmıştır. Oysa özellikle sosyal demokrat bir partiye yakışan, seçimini parti içi demokrasiyle ve bir bölümünü de meritokrasiyle yapmaktır. Baykal'ın Baytok'u milletvekili yapması birincisi değildir. İkincisi olup olmadığı ise tartışma konusudur.

    NOT: Deniz Baykal'ı yine de kutluyorum. Duruşundan ötürü. Olayı yalanlamadan, böyle bir şey yok demeden sadece, "Bu benim kişisel haklarıma saldırıdır" demekle yetindiği ve çirkinleşmediği için.

    Dondan içeri siyaset

    DÖRT dörtlük rezaletin ortaya çıkmasından sonra ortaya farklı rivayetler atıldı. CHP'nin tepkisine bakarsanız, bunu yaptıran Mustafa Sarıgül. Sarıgül'ün bir şekilde elde ettiği kasedi sızdırdığını düşünüyorlar. İddialar bununla da sınırlı değil. Sarıgül'ün bu komployu organize ettiğini iddia edenler de var. Yani kamerayı oraya koydurtanın Sarıgül olduğunu iddia edenler de var. Bir başka iddia ise Nesrin Baytok'un kocasının bu kasedi aydettiği.

    Fatih Altaylı
#11.05.2010 13:50 0 0 0
  • Onurlu derken kalmaktansa gitmesi daha onurludur anlamı çıkarmak lazım.Bu son yapılanlarında yeni iktidar alternatifleri üretmek amaçlı yapılmıştır.Maksatı iyi okumalıyız bence.
#11.05.2010 16:16 0 0 0
  • abi kalsada gitsede onur bu olay içerisinde kullanılmamalı bence. yeni alternatif üretilecekmi yoksa 8 senedir oynanan mağdur AKP artık mağdur baykalmı olacak görcez...
#11.05.2010 16:20 0 0 0
  • eğer istifa etmişse buna onur denilmez sadece doğru karar denir. o olay ortaya çıktıktan sonra isterse istifa etmesin. bunu hadi o kendine yedirdi diyelim peki ona oy verenler oy verince böle bişeye razı olabileceklermi. tamam yaptığı hiç güzel bişey değildi bunu kabul ediyoruz ama malum gazeteninde bunu kendi sitesinde yayınlaması en az o olay kadar çirkin bişeydir. sonuçta dindar bi medya grubu olarak geçiniyorlar. onlar bunu yayınladıktan sonra bunu onların ailesi, gençler ve birsürü insan izleyecek. deniz baykalın yaptığı nekadar kötü birşey olsada bu özel hayata müdahaledir ve bunu yapanlarda cezalandırılmalı. ben deniz baykalın siyaseti bırakmasından yanaydım ama böyle bu şekilde bırakması hiç iyi olmadı. yaşı baya ilerlemişti artık siyasetle uğraşacak yaşta değildi.

    bu olaylardan sonra insanların birbirine ders vermesi değil olaydan ders alması lazım. yaşananlar türk siyaset tarihinde kara lekedir.

    not: deniz baykalın istifa açıklamasında ak partiyi suçlaması çok yanlış bişey. bu olaydan sonra parmakla işaret etmek değil bütün parmakları aşağı indirtmek lazımdı. istifa ederken bile yapacağını yaptı öyle istifa etti.

    sonuç olarak güle güle baykal
#11.05.2010 16:31 0 0 0
  • keskinkılıç_68
    8 senedir oynanan mağdur AKP artık mağdur baykalmı olacak görcez...

    maalesef mağdur baykal olacak kardeşim.Kefere böyle istiyor basında destekliyor.Allah sonumuzu hayr etsin.Çünkü insanlarımız medyadan etkilenip tamda keferenin istediği şekilde kendine yön çiziyor.Bu gün köy kahvehanelerinde bile bu konu konuşuluyor,ekonomi hiç konuşulmuyor.
#11.05.2010 17:33 0 0 0
  • Sayın Deniz Baykalın Siyasetçi yönünüzü yeri geldiğinde göklere çıkarabiliriz yeri geldiğinde kıyasıya eleştirebiliriz.
    .CHP Genel Başkanlığı'ndan istifasını açıklayan ilk önce onurlu bir davranışta bulunmuştur.Kendisine düşen görevi yerine getirmiştir. 'Komplo' iddiası da doğrudur.KİMLER tarafından gerçekleştirilmiş olursa olsun, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a karşı düzenlenen "kaset komplosu" korkunç ve dehşet bir alçaklıktır!Bir insanın, hele hele bir politikacının, hele de Deniz Baykal gibi "işi" ile ilgili bunca aralıksız, acımasız eleştiriye dayanabilmiş bir politikacının; tamamen bel altından haksızca, kalleşce, terbiyesizce, koca bir millete gözdağı vermek niyetiyle çirkince vurulduğu bir video yüzünden istifa etmek durumda kalması/bırakılması ancak bizim kadar "Vurun Kahpe'ye!" kültürüyle büyümüş insanların diyarında olur.
    Uyuşturucu mu kullanmış? Silah kaçakçılığı mı yapmış? Dolandırıcı mıymış?Olay ne?Tecavüz mü? Pekiii, insanların özel ve mahrem ilişkilerinden, özel hayatlarından, cinsel tercihlerinden hala daha bize ne?
    Ha tabi pardon, biz eşcinsellere de hasta diyorduk değil mi? Bir de o vardı gündemimizde...İddiaları yalanlayarak geçiştirmesi umulan Deniz Baykal, istifası ile iddiaları kabullenmiş değildir. Tam tersine istifa kararı ile kendisine komplo kuranlara değil, parti içi muhalefete de açıkça "Hodri meydan. Hadi alsın bakalım, herkes boyunun ölçüsünü" dediğini düşünüyorum



    CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, CHP Genel Başkanlığından istifa eden Deniz Baykal'a ait olduğu ileri sürülen görüntülerde iki ayrı kadın figürünün kullanıldığını söyledi.

    Aynı zamanda bilişim uzmanı da olan Seyhan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seyhan, görüntüleri defalarca incelediğini, teknik olarak ayrıştırmasını yaptığını ifade ederek, şunları söyledi:
    "Bu görüntülerin farklı ortamlarda farklı kameralarla çekildiği belli. Bu görüntülerin tamamı belli bir frekanstan yayın yapan mikro kamera ile yapılmıştır. İki ayrı yere yerleştirilen kamera vardır. Bu frekansı alan büyük bir ihtimalle araca yerleştirilmiş bir de alıcının olduğu, bu alıcının da videoya hızlandırarak kaydedildiği görülüyor. Daha sonra bu, yüzde 15 oranında karartılmış, yüzde 21 oranında eskitme uygulanmış. Görüntüyü detaylı olarak incelediğimizde 43 parçadan oluştuğunu görüyoruz. Aynı video çekimi içerisinde kullanılan bayan figürünün iki ayrı figür olduğu görünüyor.
    Olayın gerçekleşme biçimi, oluşturma biçimi bireysel olarak görünmüyor. Kurumsal bir görüntü. Çekimin biçiminden kurumsal araçlar tarafından yapıldığını düşünüyorum. Bu sistem sadece oralarda var. Bu birinin yerleştirdiği hafızalı kamera değil. Zamana, günlere yayarak yapılan çekimlerin birleştirilmesidir. Bu bir araç teşkilatıdır. Eğer bu tür araçlar kişilerin elinde dolaşıyorsa bu da kurumsal suçtur. Ama (ülkeye bunlar şahısların elinde girmez) diyorsanız, buradaki işlemin kurumsal işlem olduğunu düşünebiliriz."



    Kasetin Ortaya Cıktığı Tarihe Bi Bakalım;
    1- CHP yükselişe geçmiş, AKP ile aradaki puan farkını iyice kapatmaya baslamısken
    2- Ülke kritik bir anayasa referandumuna giderken;
    3- CHP kurultaya hazırlanırken.


    Tabi Olay Artık Yargıda..Hep Beraber Görelim Zaman ne getirecek bize...
    ama bu kaset gercekten birileri tarafından kesilip ölçülüp biçilip yapıldıysa... bakalım..daha neler görücez..
#11.05.2010 19:08 0 0 0
  • can çıkar huy çıkmaz..hem utanmazlar hem İFTİRACILAR.

    Yemişsin bihalt hala sesi engür çıkan sensin..
    komploymuş yok bilmem neymiş...
    İFTİRACI...MÜFTERİ
#11.05.2010 19:23 0 0 0
  • üfffff demek istiyorum artık bu ne seviyesizlik yaa dünyada eşlerini aldatan kategorisnde 1. sırada olan erkeklerimiz nedense bu olayı pek bi önemsediler. o parti bu parti kim olursa olsun kimsenin böle bi konuyla yıpratılmasını istemem çok seviyesizce bir konu. heleki gerçekten düzmece bi olaysa bu hiç affı olamaz.
#11.05.2010 20:11 0 0 0
  • keskinkılıç kardeşin iyi özetlemişsin.

    fethullah cemaatine fathullah örgütü derken şimdi bu yalakalık niye.

    üniversitelerde ikna odalarında kızlarımızı ağlatan çakma aydınlar (YABANCI KAYNAKLARI KOPYALAYARAK HOCA OLANLAR) şimdi onun sayesinde milletvekili oldular vekil listelerini o belirlemişti..

    AKP yi kadrolaşma ile suçlarken bayan arkadaşını milletvekili yapıyor. başbakan olsa kesin onuda bakan yaparmış ellrinde imkan olsa daha neler yaparlar bilmem. bana göre kadrolaşma gayet doğal bir süreç güvenmediğim beni dinlemeyecek insnla bende çalışmak istemem doğrusu.

    aslında Baykalın istifasına hiç sevinmdim. tekrar geri gelsin.
#11.05.2010 20:14 0 0 0
  • YANİ deniz baykal bi kadinla acikça fuhuş yapacak bizde onu eleştirdik die akplimi olacaz veya yandaşmi oluyoruz bu tayyipte olsa bahcelide olsa evli bi adamın ve özellikle ülkenin basina basbakan adaylını koyan birine yakısmayan davranıs siz bu elestiriye nekadar acimasizca derseniz deyin bana göre ahlaksizliktir aldatmanın her türlüsü oda ahlaksiz bir iş yapti bize göre size göre yapmadiysa bilemem...
#11.05.2010 21:59 0 0 0