Yuvalama

Son güncelleme: 10.02.2007 09:29
  • Hazırlama süresi : 45dk
    Kalori : 588
    Servis : 6 kişi

    MALZEMESİ
    250 gr. parça kuzu eti
    200 gr. kıyma
    1 bardak pirinç
    1 bardak nohut
    8 bardak su
    4 bardak yoğurt
    1 adet yumurta
    2 yemek kaşığı tereyağı
    Kuru nane
    Tuz
    Karabiber


    TARİF
    Nohutu geceden ıslatın. Pirinci yıkayıp, soğuk suda 1 saat bekletin. Kıyma, pirinç, tuz ve karabiberi blenderda karıştırın. Elinizi ıslatarak, nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Köfteleri kaynayan tuzlu suda 2 dakika pişirip, çıkarın. Kenarda bekletin.
    Nohutu etle birlikte pişirin. Suyunu ve tuzunu ekleyin. Etler pişince, yuvalamaları içine atıp, kaynatın. Yoğurdu yumurtayla birlikte çırpın. Çorbanın içine yavaş yavaş karıştırın. Kaynamaya başlayana kadar, karıştırma işlemini sürdürün. 20 dakika kaynatın.
    Kızgın yağa naneyi dökün ve yağı çorbanın üzerine gezdirin. Servise hazırlayın. Yuvalama, Antepe özgü bir yemektir.
#22.02.2006 22:53 0 0 0
  • tarif için teşekkürler ellerine saglık arkadaşım
#23.02.2006 17:58 0 0 0
  • paylaşımlarınız için teşekkürler
#23.02.2006 18:40 0 0 0
  • ellerine sağlık
#07.07.2006 14:55 0 0 0
  • Ellerıne Saglık..
#19.07.2006 23:16 0 0 0
  • ellere emklere saglik...
#20.09.2006 10:35 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#21.09.2006 00:35 0 0 0
  • denemek lazım teşekkürler
#01.10.2006 15:36 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • yuvalama cook güzel oluyo ama baya bir zahmetlii

    antep yöresine ayit bir corbadir
#01.10.2006 15:42 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#08.02.2007 12:49 0 0 0
  • sunum için teşekkürler...
#10.02.2007 09:29 0 0 0