Yuvalama Çorba

Son güncelleme: 10.05.2014 23:21
  • Malzemeler:

    1 bardak pirinç
    Yarım kilo yağsız kıyma
    Tuz – karabiber
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    2 yumurtanın sarısı
    2 su bardağı yoğurt
    1 yemek kaşığı un

    Üzeri için:

    Tereyağı – nane – pul biber

    Tarif:

    1. Pirinci iyice yıkayıp süzün ve kırık kırık olacak kadar robotta çekin. Un olmasın.
    2. Kıyma, pirinç, biraz tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Nohuttan biraz büyük küre köfteler hazırlayın.
    3. Derin tencerede su kaynatın ve köfteleri kaynar suya atıp iki taşım pişirin. Pişenleri delikli kepçeyle toplayıp kenara alın. Suyu süzerek, kullanmak üzere saklayın.
    4. Temiz çorba tenceresinde 2 yumurta sarısı, 2 bardak yoğurt ve 1 kaşık unu çırparak karıştırın. Ocağı açın. Süzdüğümüz suyu yavaşça ekleyerek terbiyeyi karıştırın. Çorba bir taşım kaynayınca içine haşlanmış nohut ve köfteleri atarak bir taşım daha pişirin.
    5. Tavada tereyağı eritip içinde nane ve pul biber kavurun. Sıcak sosu servisten önce çorbanın üzerine gezdirerek dökün. Afiyet olsun

    alıntı
#10.05.2014 23:19 0 0 0
  • Gaziantebin en meşur çorbasıdır :D
#10.05.2014 23:21 0 0 0