Fındıklı kiraz kurabiye

Son güncelleme: 04.07.2006 10:13
  • noimage
    3.5 su bardağı un
    1 paket kabartma tozunu geniş bir kaba eleyip harmanlayın. Oda ısısında yumuşatılmış 250 gr margarin, 2 yumurta, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 su bardağı tozşeker, 1 limon kabuğunun rendesi ve 1 paket vanilyayı hamur yoğurma kabında krem haline gelinceye kadar çırpın. Unlu karışımı ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp fındık taneleri ortasına gelecek şekilde yuvarlayın ve kiraz saplarını hamura batırın. Fırın tepsisini yağlayıp unlayın ve hamur toplarını aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişirin. Çukur bir kapta 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası ve 1 çay bardağı suyu karıştırın. Soğuyan kiraz kurabiyeleri renkli suya batırıp tozşekere bulayın. Soğuk servis yapın.
    noimage
#05.03.2006 18:16 0 0 0
  • ececigim eline sağlık güzel tarifleriniz için
#05.03.2006 23:20 0 0 0
  • canim cekti iyimi
    harika birseye benziyo,kesin denicem
#05.03.2006 23:27 0 0 0
  • eline sağlık


    güzel tarif için teşekkürler
#06.03.2006 15:24 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
#06.03.2006 20:36 0 0 0
  • teşekkürler. noimage
#07.03.2006 14:17 0 0 0
  • Tarifiniz için teşekkürler.Tadanlara afiyetler olsun.
#18.03.2006 22:45 0 0 0
  • teşekkürler
#04.07.2006 10:13 0 0 0