Yeni takımlar, yeni yüzler, transferler..

Son güncelleme: 10.03.2006 12:56
  • Tarihe geçen değişiklikler oldu.. F1 yıllar sonra Arrows'dan beri ilk kez 11 takıma yükseldi.. Takımlarıyla özdeşleşen pilotlar transfer olarak yeni arayışlara girdi.. Motor değişiklikleri yaşandı, şaseler yenilendi.. 2006 bir çok sürprize gebe !

    Yeni sezon büyük sürprizlere gebe; Schumi belki de son sezonunda 8. şampiyonluk için piste çıkacak.. Honda tamamen kendi motoruyla yarışacak.. Artık garajda takım çalışması olacak, takımlar 7 set lastik değiştirebilecek.. Red Bull 2. takımıyla şampiyonada yer alacak.. F1 yıllar sonra ilk kez 11 takımlı bir sezon yaşayacak.. Michelin F1'deki son sezonunda Bridgestone'a üstünlük kurmaya çalışacak.. Bir çok yeni isim, bir çok çaylak ve yeni motorlar, yeni şaseler.. 10 silindirin yerini alan 8 silindir.. Formual 1, 2006 sezonu takımlar arasında ve kendi içlerinde yaşanan mücadeleyle nefesleri kesecek..

    .::YENİ TAKIMLAR::.
    Ocak ayında FIA tarafından lisans verilen Super Aguri, 2002'de Toyota'nın Formula 1'e adım atmasından beri yep yeni bir takım olarak sezona dahil olan ilk ekip oldu..

    Böylece Arrows'dan beri Formula 1 sezonu yeniden 11 takıma çıktı..

    Formula'nin diğer takımlarında ise isim ve sahip değişiklikleri yaşandı. BAR takımı Honda Racing F1 oldu. Sauber ise BMW tarafından satın alındı ve BMW-Sauber oldu.

    Jordan, Midland ve Minardi de Scuderia Toro Rosso oldu.

    .::YENİ YÜZLER::.
    1982 şampiyonu Keke'nin oğlu ve 2005 GP2 şampiyonu Alman Nico Rosberg Formula 1'e Williams ile adım atan en başarılı pilot olarak göze çarptı.

    1993'de McLAren'den ayrılan Michael Andretti'den beri ilk kez bir A.B.D'li pilot Formula 1'e girdi. Scott Speed 2006 F1 sezonunda Toro Rosso'ya transfer oldu..

    Takuma Sato'yu transfer eden Super Aguri, 2. pilot olarak F1'e ilk kez adım atan Yuji Ide'yi aldı. Ide F1 aracını ilk kez Ocak ayında kullandı. Super Aguri böylece tamamı Japon pilotlardan oluşan tarihteki ilk takım da oldu.

    .::FUTBOL PİYASASINI ARATMADI::.
    Ferrari'nin 2000 sezonundan beri ilk kez yeni bir pilotu oldu. Brezilyalı Felipe Massa Sauber'den transfer edildi.

    Massa vatandaşı Rubens Barrichello'nun yerini alırken tecrübeli Barrichello Honda'ya transfer oldu.

    Alman Nick Heidfeld ise Williams'dan ayrıldı ve yeni olan BMW-Sauber takımına transfer oldu. İtalyan Vitantonio Liuzzi ise Red Bull ile 4 yarış koştuktan sonra Toro Rosso'ya katıldı ve 2006'da yeni takım için mücadele edecek.

    Hollandalı Christijan Albers Minardi'den Midland'a transfer oldu ve Sato, BAR'dan Super Aguri'ye geçti.
#09.03.2006 11:59 0 0 0
  • Massa vatandaşı Rubens Barrichello'nun yerini alırken tecrübeli Barrichello Honda'ya transfer oldu.

    En çok buna üzüldüm ama zaten qideceqi yarı$ların ortasında belliydi,,,

    Haber için saol
#10.03.2006 12:56 0 0 0