Kadayıflı Fındıklı Baklava

Son güncelleme: 18.06.2010 13:28
  • Kadayıflı Fındıklı Baklava Tarifi - Kadayıflı Fındıklı Baklava Yapılışı

    Malzemeler :
    1 Çay B. Süt
    1 Çay B. Su Ve Sıvıyağ Karışımı
    2 Çorba K. Sirke
    1 Yumurta
    Yarım Kabartma Tozu
    1 Fiske Tuz
    Alabildiği Kadar Söke Un

    Açmak İçin:
    Nişasta

    İç Harcı İçin:
    1 Kase File Fındık
    200 Gr. Kadayıf

    Üzeri İçin:
    150 Gr. Tereyağı
    1 Çay B. Sıvıyağ
    Şerbeti İçin:
    6 Su B. Toz Şeker
    5 Su B. Su
    Yarım Limon

    Hazırlanışı
    Karıştırma kabına sirkeyi, suyu, sıvıyağı ve yumurtayı alıp çırpın. Üzerine sütü dökün. Karıştırdıktan sonra 10 kaşık kadar unu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edin. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru ortalama 45 bezeye bölün. Nişasta serperek merdaneyle tabak büyüklüğünde açıp, üstüste koyun. 45 tane açılmış hamuru 15erli 3 parçaya ayırın ve tepsi büyüklüğünde açın.

    Elde ettiğiniz 3 hamurdan birini yağlanmış tepsiye serin. Üzerine kadayıf ve file fındık serpin. Diğer kata da aynı işlemi yapın. Son parça hamurla üzerini kapatın ve kenarlarını sıkıştırın. Havuç dilimlerini elde etmek için; tepsinin tam ortasına yuvarlak bir fincan tabağı yerleştirin ve bıçakla etrafını kesin.

    Tabak oradayken kestiğiniz yuvarlağın kenarlarını havuç gibi dilimleyin. Tabağı kaldırıp yuvarlak kalan kısmı da üçgen şekilde dilimleyin. Küçük bir tavada tereyağını ve sıvıyağı eritin. Dilimlenen hamurun üzerine kuru yer kalmayacak şekilde üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Şerbeti hazırlarken; şekeri, suyu ve limonu kaynatın. Ilık şerbeti tatlı sıcakken dökün.
#18.06.2010 13:28 0 0 0