Sonbahar için sağlık kürü

Son güncelleme: 24.03.2006 10:55
  • noimage

    Mevsimler değişirken, bünyenin bu değişime hemen uyum sağlayamaması, bizleri bazı sağlık sorunlarıyla karşı karşıya bırakıyor. Önemsiz gibi görünen ama hayatı bizlere zehir eden sorunlara göz atıp, önlemleri almak gerek.Yaz sıcaklarında sağlığımıza pek de önem verdiğimiz söylenemez. Özellikle hava koşullarından kaynaklanan hastalıkları aklımıza bile getirmeyiz. Ama sonbahar gelip çatınca, çok ama çok dikkatli olmamız gerekiyor. Yaz sıcaklarında göbeğinizi açıkta bırakan düşük belli pantolonlar ve kısacık tişörtlerle kendinizi sıcaklardan korudunuz. Belinizi açıkta bırakma modası geçerliliğini sürdürürken, böbreklerinizin sağlığını tehlikeye atıyorsunuz. Böbrek enfeksiyonlarına karşı da tedbirli olmalısınız. Size hemen gidip böbrek röntgeni çektirmenizi önermiyoruz. Sadece uzmanların şu uyarılarını dikkate alın: Böbrekler için 5 uyarı 1- Yüksek ateş, vücutta titreme, sürekli yorgunluk hissetmek ve de sırtınızın bele yakın bölgesinde ağrı varsa, böbrek enfeksiyonu söz konusu olabilir. Bu belirtileri zihinde bulanıklık, mide bulantısı, kusma da takip ederse hemen bir doktora görünün. 2- Her gün bol bol su için. Günde en az sekiz bardak su içmeniz gerekiyor. 3- Alkol, narenciye türlerinin suyu ve kafeinli içeceklerden uzak durun. 4- Şu sıralar başkalarının evlerine gece yatısına gitmeyin. İdrar yolları iltihaplarına yabancı tuvaletleri kullanmanın neden olabileceğini unutmayın.


    5- Pamuklu kumaşlardan yapılmış külot giymeyi tercih edin. Sentetik kumaşlar terleme yapar ve enfeksiyon tehlikesini artırır.

    Ah, şu ağrılar

    Vücudunuzun çeşitli bölgelerindeki ağrıları, hemen bir ağrı kesici hap yutarak giderebileceğinizi sanmayın. Bu davranışınızla, sadece kendinizi aldatmış olursunuz. İlacın yatıştırıcı etkisi kaybolunca, ağrıları yeniden hissetmeye başlarsınız.

    Boyun ve omuz kaslarınızda gerginlik ve ağrı varsa, omuzlarınızı silker gibi hareket ettirin. Ayrıca kas gevşetme egzersizleri de ağrılı bölgeye kan akışını hızlandırıp, ağrıyı kesebilir.

    Omurganızda ağır bir baskı hissediyorsanız iki ayağınızın üzerinde dimdik durun. Ayakta kaldığınız sürece, vücudun ağırlığını bir ayağa yüklemek omurgaya zarar verir.

    Ağrı çeken kişiler, genellikle kesik kesik ve ağızdan soluk alırlar. Ama bu uygulama ağrıyı dindirmez. Eğer vücudunuzun herhangi bir bölgesinde ağrı varsa, ağır ağır ve uzun süreli soluk almayı deneyin. Burundan soluk alıp, ağızdan dışarı vermeyi deneyin, yararını göreceksiniz.
#16.03.2006 17:08 0 0 0
  • yararlı bilgilerin için teşekkürler arkadaşım
#16.03.2006 18:07 0 0 0
  • Vücudunuzun çeşitli bölgelerindeki ağrıları, hemen bir ağrı kesici hap yutarak giderebileceğinizi sanmayın. Bu davranışınızla, sadece kendinizi aldatmış olursunuz. İlacın yatıştırıcı etkisi kaybolunca, ağrıları yeniden hissetmeye başlarsınız.

    ayrıca her ağrıda bir ağrı kesici içilirse böbrekler de dönüüşü olmayan hasarlar oluşabilir
#17.03.2006 16:38 0 0 0
  • bilgiler için saol
#18.03.2006 08:09 0 0 0
  • ellerine sağlık.........
#18.03.2006 23:24 0 0 0
  • emeğinize sağlık değerli bilgileriniz için
#20.03.2006 12:05 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler. :1
#24.03.2006 10:55 0 0 0