Kabak Böcekleri

Son güncelleme: 02.07.2010 12:48
  • Kabak Böcekleri - Kabak Böcekleri Hakkında - Kabak Böcekleri Resimleri - Leptoglossus Böceği


    KABAK BÖCEKLERİ


    KALABALIK «kabak böcekleri» ailesi (Coreidae) üyeleri kokulu böcekler'den daha uzunca yapılıdırlar.fakat lezzetleri onlarınkişi kadar berbattır. Çileğimsi yemişlerin üzerinde dolaşmayı sevdiklerinden, çok kere onları görmeyenler tarafından bile tadlarından tanınırlar.
    Çoğu otçuldur. Kabak böceği (Anasa tristis) koyu kahverengi zemin üzerinde daha açık kahverengi noktalarla süslüdür. Çok genç yavruları siyah renklidir ve bacaklarında, kafalarında ve torakslarınm önünde kırmızı işaretlerle süslüdür. Yaşlandıkça bu süslerini kaybederler. Yavrular toplaşıp bir meraya giden bir inek sürüsü gibi grup halinde beslenirler.
    Erginlerin ilkleri ağustosta tek tek ve genellikle geceleyin karınlarını doyurur, gündüzleri döküntülerin altında gizlenirler. Sonbaharın soğuk günleri yaklaştıkça kabak bitkilerinin çoğu kurumuş olacağı için, böcekler uçarak, kışı, döküntü ve kurumuş yaprak kümelerinin içinde geçirmeye hazırlanırlar. Ertesi yıl yaz gelince, genç kabak bitkilerini bularak oval biçimli ve koyu sarı renkli yumurtalarını düzensiz kümeler halinde bunların üzerine yumurtlarlar.

    noimage

    «Alydus» grubu üyeleri, arka bacaklarının femur kısımları üzerinde dikenleri olan ince yapılı böceklerdir. «Leptoglossus» ve «Acanthocephala» gruplarında arka bacakların tibyalan silindir biçimli olacağına, yaprağımsı çıkıntılar gösterir. Bundan ötürü de bu grupların üyelerine »yaprak ayaklı böcekler» denilir. Bazı tropikal türler oldukça iridir.
#02.07.2010 12:48 0 0 0