Çikolata Soslu Yalancı Tavuk Göğsü

Son güncelleme: 02.07.2010 16:43
  • Tavuk Göğsü - Soslu Tavuk Göğsü - Çikolatalı Tavuk Göğsü
    Malzemeler:

    150 gr. margarin
    1 su bardağı un
    1 kaşık nişasta
    1,5 su bardağı şeker
    1 paket vanilin
    1,5 litre süt
    1 paket çikolata sosu

    Yapılışı:

    Margarini bir tencerede eritin. Unu ve nişastayı ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Şekeri vanilini ve 1 litre sütü ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişince ocaktan alıp mikserle soğutun.

    Dikdörtgen bir borcama yayıp buzdolabına kaldırın. Çikolata sosunu yarım litre sut ile pişirin. Sosu bir miktar ılıtıp borcamdakı tatlınızın üzerine yayın.

    Dilerseniz hindistancevizi, toz antepfıstığı ve fındık kırıkları ile süsleyerek servis yapın.


    alıntı
#02.07.2010 16:43 0 0 0