Cevizli armutlu tart

Son güncelleme: 02.07.2006 01:10
  • Malzemeler:
    1 adet limon
    250 gram elenmiş un
    70 gram pudra şekeri
    150 gram soğuk tereyağı
    1 adet yumurta sarısı
    150 gram ricotta peyniri
    20 gram şeker
    4 adet armut
    60 gram biskuvi kırıntısı
    80 gram ceviz
    100 gram bal
    un
    tuz

    Hazırlanışı:

    Hamuru hazırlamak için: Un, pudra şekeri, tereyağı, yumurta sarısı, bir tutam tuz ve 30 ml. soğuk suyu yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Strech filme sararak 1-2 saat buzdolabında beklettin.
    Limonun kabuğunu ince rendeleyin. Limonun suyunu sıkın. Ricotta peyniri şeker, limon kabuğu ve yumurta sarısı ile karıştırın. Üstü kapalı şekilde dinlendirin.
    Armutları soyun, sekize bölün, çekirdeklerini çıkarın ve bir kasede limon suyu ile salamuraya yatırın.
    Tart kalıbının (32 cm. çapında) tabanını yağlı kağıt ile kaplayın. Hazırladığınız hamuru unlanmış tezgahta 2-3 mm. inceliğinde 34 cm. çapında açın.
    Açtığınız hamuru tart kalıbına yerleştirin. Bir bıçak yardımı ile tabanına delikler açın ve 20 dakika bekletin. Bu arada armutları iyice süzün.
    Ricotta peynirini kekin üzerine dağıtın ve üzerine bisküvi kırıntılarını serpin. Üzerine armut parçalarını dağıtın ve önceden 200o C ısıtılmış fırının en alt katında 15 dakika pişirin. Daha sonra dereceyi 180o C indirip tartı fırının ikinci katına yerleştirip 30-35 dakika pişirmeye devam edin. Sonra fırından çıkarıp soğuması için bir kenara alın.
    Cevizleri iri parçalara bölün ve bal ile ısıtın.
    Tartı servis etmeden önce ballı ceviz karışımını üzerine sürün. Tartı 12 dilime kesin ve dilim olarak servis edin.
#25.03.2006 14:02 0 0 0
  • ellerin dert görmesin,sağolasın
#27.03.2006 22:38 0 0 0
  • noimage

    teşekkürler
#04.04.2006 19:48 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler
#16.06.2006 11:06 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#02.07.2006 01:10 0 0 0