Malzemeler:
1 adet limon
250 gram elenmiş un
70 gram pudra şekeri
150 gram soğuk tereyağı
1 adet yumurta sarısı
150 gram ricotta peyniri
20 gram şeker
4 adet armut
60 gram biskuvi kırıntısı
80 gram ceviz
100 gram bal
un
tuz
Hazırlanışı:
Hamuru hazırlamak için: Un, pudra şekeri, tereyağı, yumurta sarısı, bir tutam tuz ve 30 ml. soğuk suyu yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Strech filme sararak 1-2 saat buzdolabında beklettin.
Limonun kabuğunu ince rendeleyin. Limonun suyunu sıkın. Ricotta peyniri şeker, limon kabuğu ve yumurta sarısı ile karıştırın. Üstü kapalı şekilde dinlendirin.
Armutları soyun, sekize bölün, çekirdeklerini çıkarın ve bir kasede limon suyu ile salamuraya yatırın.
Tart kalıbının (32 cm. çapında) tabanını yağlı kağıt ile kaplayın. Hazırladığınız hamuru unlanmış tezgahta 2-3 mm. inceliğinde 34 cm. çapında açın.
Açtığınız hamuru tart kalıbına yerleştirin. Bir bıçak yardımı ile tabanına delikler açın ve 20 dakika bekletin. Bu arada armutları iyice süzün.
Ricotta peynirini kekin üzerine dağıtın ve üzerine bisküvi kırıntılarını serpin. Üzerine armut parçalarını dağıtın ve önceden 200o C ısıtılmış fırının en alt katında 15 dakika pişirin. Daha sonra dereceyi 180o C indirip tartı fırının ikinci katına yerleştirip 30-35 dakika pişirmeye devam edin. Sonra fırından çıkarıp soğuması için bir kenara alın.
Cevizleri iri parçalara bölün ve bal ile ısıtın.
Tartı servis etmeden önce ballı ceviz karışımını üzerine sürün. Tartı 12 dilime kesin ve dilim olarak servis edin.