Fesleğenli buğday salatası

Son güncelleme: 02.05.2006 13:50
  • Malzemeler
    20 gram fesleğen yaprağı
    105 ml. zeytinyağı
    45 ml. sebze suyu
    125 gram yumuşak buydağ
    1 adet kırmızı dolmalık biber
    15 ml. limon suyu
    karabiber
    Hazırlanışı:

    Ağzı yüksek dar bir kapta 10 fesleğen yaprağını, 60 ml. zeytinyağı, limon suyu, sebze suyu ve tuzu ezin.
    Temiz bir tülbente koyduğunuz buğdayı kaynar suya koyun ve 10 dakika pişirin.
    Çıkarın ve damlaları süzdükten sonra tülbenti açıp içindekini bir kaseye döküp dinlendirin.
    Kırmızı dolmalık biberin kabuklarını temizleyin. İkiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve ince küpler halinde kesip kalan sıvı yağı ile karıştırın.
    Kırmızı dolmalık biber karışımını ve süzülen fesleğen yağının yarısını ılık buğdayın altından başlayarak karıştırın.
    Bol tuz ve karabiber ile tatlandırın.
    Taze fesleğen yaprakları ve kalan fesleğen yağı ile servis edin.
#25.03.2006 14:09 0 0 0
  • farklı bir tarif,ellerine sağlık
#27.03.2006 22:34 0 0 0
  • hımmm buğday salatası güzel olur,ama fesleğeni hiç tatmadım,
    nasıl olur acabanoimage
#05.04.2006 19:57 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler.
#13.04.2006 10:07 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler
#02.05.2006 13:50 0 0 0