Malzemeler
20 gram fesleğen yaprağı
105 ml. zeytinyağı
45 ml. sebze suyu
125 gram yumuşak buydağ
1 adet kırmızı dolmalık biber
15 ml. limon suyu
karabiber
Hazırlanışı:
Ağzı yüksek dar bir kapta 10 fesleğen yaprağını, 60 ml. zeytinyağı, limon suyu, sebze suyu ve tuzu ezin.
Temiz bir tülbente koyduğunuz buğdayı kaynar suya koyun ve 10 dakika pişirin.
Çıkarın ve damlaları süzdükten sonra tülbenti açıp içindekini bir kaseye döküp dinlendirin.
Kırmızı dolmalık biberin kabuklarını temizleyin. İkiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve ince küpler halinde kesip kalan sıvı yağı ile karıştırın.
Kırmızı dolmalık biber karışımını ve süzülen fesleğen yağının yarısını ılık buğdayın altından başlayarak karıştırın.
Bol tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Taze fesleğen yaprakları ve kalan fesleğen yağı ile servis edin.