Kolay Baklava Tarifi

Son güncelleme: 02.08.2010 13:22
  • Kolay Baklava nasıl yapılır - Kolay Baklava yapılışı

    Malzemeler

    Hamuru İçin:
    2 yumurta(1 tanesinin beyazı cevize katılacak)
    1 su bardağı yoğurt
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    Alabildiğince un
    Üzeri için margarin

    İç malzemesi:
    Ceviz
    Yumurta beyazı

    Şerbeti için:
    Şeker
    Su
    Limon

    noimage
    noimage


    Hazırlanışı

    Hamuru tarife göre yoğurun. 22 tane beze olacak şekilde parçalara ayırın. Normal boyutta (1 yemek tabağı kadar) hepsini nişastayla açıp aralarına nişasta dökerek üst üste dizin. Sonra hepsini birlikte olabildiğince ince olacak şekilde açın. Açtığınız hamurun 1 tarafına hazırladığınız içi dökün(cevizle yumurta beyazı karışacak) diğer tarafını ise üzerine kapatın yarım ay şeklinde olacak. 1 çay bardaği yardımıyla kesme işlemine başlayın(aşağıdan yukarı kesilecek). Ay şeklinde olacak. Tepsiye diz ve kızgın margarini üzerine dökün. Fırına sürüp pişirin. Sıcak baklavaya soğuk şerbeti dökün.
#01.08.2010 21:22 0 0 0
  • tariF için saoL
#02.08.2010 13:22 0 0 0