Saygıner 50 bin kişiyi büyüledi

Son güncelleme: 26.04.2006 10:30
  • noimage
    Bilardoda tüm dünyaya ismini ezberlettiren Semih Saygıner, Portekiz'de tarihi bir şov gerçekleştirdi. Üç yıldır Porto takımında oynayan ve Portekiz'de büyük ilgiyle karşılanan şampiyon bilardocu Saygıner, bu kez Porto'nun Dragao Stadı'nda yaklaşık 50 bin kişiye şov yaparak bu alanda "dünya rekoru" kırdı.

    10 - 16 Nisan tarihleri arasında Porto'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın ikinci ayağının basın toplantısına "turnuvanın yıldızı" sıfatıyla katılan Saygıner, önce kentin merkezinde bulunan alışveriş merkezinde binlerce kişiye büyüledi. Ardından Dragao Stadı'na geçen milli bilardocu, stadın orta yerinde kurulan masada dünyada ilk kez yapılan gösterisine başladı. Portolu futbolcular yeşil sahada ısınmaya devam ederken, çuha üzerinde yeteneğini konuşturmaya başlayan Saygıner'in müthiş şovu, dev ekranlardan stada ve canlı yayınla da tüm ülkeye yayınlandı. Dünya Şampiyonu sporcumuz, sıradışı şovunu ilginç bir şekilde noktaladı. Bilardo ile futbolu birleştiren Saygıner, masa üzerinde zıplattığı topu kapıp, koşarak sahayı kat etti ve yaklaşık 40 metre uzaklıktan elinde topu kaleye fırlattı. Bilardo topuyla futbol kalesine gol atan "muhtemelen" tarihteki ilk kişi! olan sporcuyu, tribünler de göz kamaştıran şovunun sonunda ayakta alkışladı.

    Kulüplerde de iddialı

    Portekiz'de bilardoya büyük bir ilgi olduğunu söyleyen Saygıner, "Kupanın ikinci ayağında da yoğun bir izleyici kitlesi bekleniyor. Kupa, Porto'dan sonra Atina ve Mısır'a gidecek, final yarışmaları ise İstanbul'da yapılacak" dedi.
    Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda da iddialı olduklarını vurgulayan Saygıner, "Euroasia adıyla yeni bir takım kurduk. Ben, Tayfun Taşdemir, Adnan Yüksel, Murat Naci Çoklu birlikte oynuyoruz. Yani takımda iki Dünya, iki Avrupa Şampiyonu var. Tüm Avrupa bizi konuşmaya başladı. İlk kez katılacağımız ve elemeleri 27 - 30 Nisan'da Sicilya'da yapılacak Kulüpler Şampiyonası'nın da en büyük favorisiyiz" diye konuştu.

#04.04.2006 08:25 0 0 0
  • Saygıner ve diger takım arkadaşlarına başarılar..
    Saygıner bana keyif veriyor gerçekten Bilardoda bir numara..
#04.04.2006 08:43 0 0 0
  • saol
#26.04.2006 10:30 0 0 0