Gereçler:
250 gram Tazu Yesil Fasulye
1 Paket cubuk makarna
yarim bas sogan
2 tane domates
1 kasik salca
ceyrek su bardagi zeytin yagi
tuz
karabiber
Yapılışı:
ilk once cubuk makarnalarimizi bir tencerede haslayip suzdukden sonra birazcik soguk su gezdirip sogutmaya bekletiyoruz ondan sonra bir tavaya ceyrek su bardagi zeytin yagimizi koyup kizdirdikdan sonra ince ince dogranmis soganimizi icine atip pembelestirdikden sonra salcamizi tumuzu ve karabiberimizi verip kirip temizledigimiz tazeyesil fasulyelerimizi kavurmaya basliyoruz,kavururken kesinlikle altini kismiyoruz
bu sekilde tazeyesil fasulyelerimiz bir nevi kizarimis oluyor ihce kizardikdan sonra orta atesde ustu kapali pisiriyoruz
pisirilip kavurlukdan sonra kapagi acik bir sekilde kabuklari kesilmis domateslerimizi icine atip karistirarak (ezmeden)pisirmeye devam ediyoruz iyice kavuruldukdan sonra istege gore kirmizi pul biber atabiliriz pisen tazeyesilfasulyerlerimizin icine makarnamizi bosaltim kisik atesde biraz daha kavurdukdan sonra servise hazirdir
Servis Önerileri:
istege gore ustune taze kesilmis maydonozda serpistirebiliriz
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
kesinlikle Tazefasulye sosumuza su ilave edilmemelidir aksi taktirde zeytinyagli fasulye yemegi olur o yuzden ilk basda yuksek atesde kavrulup