Tazefasulyeli spaghetti

Son güncelleme: 21.03.2006 00:34
  • Gereçler:
    250 gram Tazu Yesil Fasulye
    1 Paket cubuk makarna
    yarim bas sogan
    2 tane domates
    1 kasik salca
    ceyrek su bardagi zeytin yagi
    tuz
    karabiber


    Yapılışı:
    ilk once cubuk makarnalarimizi bir tencerede haslayip suzdukden sonra birazcik soguk su gezdirip sogutmaya bekletiyoruz ondan sonra bir tavaya ceyrek su bardagi zeytin yagimizi koyup kizdirdikdan sonra ince ince dogranmis soganimizi icine atip pembelestirdikden sonra salcamizi tumuzu ve karabiberimizi verip kirip temizledigimiz tazeyesil fasulyelerimizi kavurmaya basliyoruz,kavururken kesinlikle altini kismiyoruz

    bu sekilde tazeyesil fasulyelerimiz bir nevi kizarimis oluyor ihce kizardikdan sonra orta atesde ustu kapali pisiriyoruz

    pisirilip kavurlukdan sonra kapagi acik bir sekilde kabuklari kesilmis domateslerimizi icine atip karistirarak (ezmeden)pisirmeye devam ediyoruz iyice kavuruldukdan sonra istege gore kirmizi pul biber atabiliriz pisen tazeyesilfasulyerlerimizin icine makarnamizi bosaltim kisik atesde biraz daha kavurdukdan sonra servise hazirdir

    Servis Önerileri:
    istege gore ustune taze kesilmis maydonozda serpistirebiliriz
    Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
    kesinlikle Tazefasulye sosumuza su ilave edilmemelidir aksi taktirde zeytinyagli fasulye yemegi olur o yuzden ilk basda yuksek atesde kavrulup
#28.07.2004 20:41 0 0 0
  • ellerine tarifine sağlık arkadaşım...
#25.12.2004 18:36 0 0 0
  • hmm degisik ama güzel tsk ler ederim ellerinize saglik
#14.05.2005 14:07 0 0 0
  • Tarif icin
    Ellerine saglik!
#20.05.2005 16:44 0 0 0
  • Ellerine sağlık teşekkürler
#24.09.2005 08:30 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#27.09.2005 13:39 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 14:08 0 0 0
  • tarif için teşekkürler eline saglık
#13.12.2005 18:59 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 16:25 0 0 0
  • Paylaştığınız için teşekkürler.Ellerinize sağlık :
#29.12.2005 02:00 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:13 0 0 0
  • Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
#21.03.2006 00:34 0 0 0