Yetişkinlerde Sivilce Nedenleri Ve Bitkisel Tedavisi

Son güncelleme: 06.09.2010 15:20
  • Cilt doğum - güneş hamilelik - sivilce lekelerine doğal bitkisel kesin çözümler - Sivilce akne lekeleri ve tedavisi - leke tedavileri - sivilce izlerinden kutulmak - ağrı yapan sizvilcelerden iz kalmadan kurtulmanın yolları - sivilce izleri için bitkisel bakımlar


    Yetişkinlerde sivilce nedenleri ve tedavisi

    Yeişkinlerde sivilce ve akne nedenleri tedavisi
    Normalde yetişkinlikte sivilce sorunu özellikle 18 yaşın ardından hafiflemektedir. Ancak bazılarında 18 yaş sonrasında bile sivilce sorunu devam etmektedir. Bu duruma yetişkin aknesi adı verilir. Bu kronik sivilce sorunundan bayanlar Erkeklere nazaran daha fazla etkilenmektedirler. Hatta bazı hanımlarda 40 - 50 yaşlara kadar sivilce sorunu devam edebilir. Yetişkin aknesinde hormon bozuklukları en önemli etkendir. Bu akne türü akne vulgaris denilen gençlik sivilcelerinden öyle belirgin farklarla ayrılmaz. Kadınlarda adet döneminde sivilce oluşumu daha da artmaktadır. Ancak gençlik sivilcelerine nazaran kalıcı olmayıp daha kolay biçimde ev yapımı ve bitkisel çözümlerle de iyileşebilmektedir.

    Yetişkinlik sivilcelerinin gençlik sivilcelerinden temel farkları şunlardır:
    Yetişkenlerdeki sivilce sorunnuda siyah noktalar pek görülmez.
    Sivilce lezyonları yaygın değildir. Tek tek çıkarlar.
    Aşırı büyük sivilceler ve iltahaplanmalar oluşmaz.
    Sivilce sonrasında sivilce lekeleri pek görülmez.

    Hanımlardaki olgunluk sivilceleri daha çok boyun ve gıdık, çene ve yanak altı bölgesinde görülür. Bazı hanımlarda göğüs ve sırtta yetişkinlik sivilceleri görülse de genelde yüz bölgesinde olgunluk akneleri yoğunlaşmaktadır.

    Sİvilce lekeleri papüller, fistüller, küçük nodüller, gibi değişik gruplara ayrılmaktadır. yetişkin sivilcelerinde derin sivilce izleri, sivilce ilthabının deri altına doğru yayılması neticesinde görülür. Bu tür sivilce lekeleri daha çok papül şeklinde görülür. Nodül adı verilen geniş papüller ise sivilce sorununun olduğu bölgede kist meydana getirip haftalarca ve hatta aylarca cilt üzerinde belirgin bir şişkinlik hissi oluşturaiblmektedir. Genelde de sivilce nodülleri iyileştiğinde arkasında gözle görülür bir sivilce izi bırakır. Ancak neyse ki yetişkin aknesinde özellikle bayanlarda Nodül oluşumu çok nadir görüşür.

    Yetişkin aknesinin,Endokrinopati, Rosacea, keratosis pilaris, pseudofolliculitis barbae gibi diğer cilt rahatsızlıklarıyla karıştırılma olasılığı bulunduğu için bir cilt uzmanına göstermenizde fayda vardır.



    Endokrinopati cilt hastalığı: Bu cilt sorunu bazen basit görünümlü akne vulgaris rahatsızlığı gibi gelişebilir. Ancak asıl nedeni hormon bozukluklarıdır. Ancak kan hormon testi sonucunda bu rahatsızlığın sivilce sorunu olmadığını anlayabilirsiniz.

    Özellikle yetişkin sivilcesi sorunu olan bayanlarda erkeklik hormonu androjen düzeyinin normalden yüksek olduğu, ve buna karşın kadınlık hormonu olan progesteron düzeyinin normalden düşük seyretiği bilimadamlarınca belirtilmektedir. Progesteron hormonunun sivilce sorununa karşı etkili bir çözüm olduğu bilindiğine göre hormon bozuklukları da sivilcelere neden olurlar.

    Diğer yandan ağız yoluyla alınan doğum kontrol hapları ve yemeklerimizle bünyemize giren hormonlu gıdalar, streoidler ve allerjen maddeler de yetişkinlerde sivilce oluşumuna neden olmaktadır.


#06.09.2010 15:20 0 0 0