Bahar alerjisinde 'kâğıt mendil' uyarısı

Son güncelleme: 15.04.2006 14:35
  • Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Uluslararası Gözyaşı Hastalıkları Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Suat Hayri Uğurbaş, ''Kâğıt mendiller, içerdikleri kimyasallar nedeniyle bahar aylarındaki göz ve burun alerjilerini arttırabilmektedirler'' dedi.
    Uğurbaş, ilkbahar mevsimiyle polenlerin yanı sıra çeşitli çiçek ve otlarla temas halinde bulunulmasının alerjisi olan kişilerin gözlerinde sulanma, kızarıklık, yanma ve batma hissi gibi belirtiler gösterdiğini söyledi.
    Mevsime bağlı alerjinin genellikle her yıl tekrarlandığından lokal anti-alerjik damlalarla tedbir alınabileceğini anlatan Uğurbaş, şöyle konuştu:
    ''Rahatsızlıkların tedavisinde alerjinin neden kaynaklandığını tespit etmek çok önemlidir. Kâğıt mendiller, içerdikleri kimyasallar nedeniyle bahar aylarındaki göz ve burun alerjilerini arttırabilmektedirler. Polenlere alerjisi bulunanlar göz damlası kadar pamuklu mendil taşımayı da ihmal etmesinler. Çünkü, kâğıt mendiller gözlerdeki sulanmayı ve burundaki akıntıyı çoğaltabilmekte. Ayrıca, tedavide kullanılacak damlalar da muhakkak her yıl doktora başvurularak alınmalıdır. Alerjinin şiddetine uygun damlanın kullanılması tedavinin etkisi açısından şarttır. Halkımız, eczanelerden her damlayı satın almamalıdırlar.''.
    Uğurbaş, vatandaşların belirtiler ortaya çıkmadan anti-alerjik damlaları kullanmağa başlamaları durumunda rahat edeceklerini, hava kirliliği gibi değişken çevre koşulları nedeniyle ilerleyen yaşlarda da rahatsızlığın yaşanabileceğini kaydetti.


#14.04.2006 23:59 0 0 0
  • o zaman diikat etmek lazım kağıt mendil kullanırken
#15.04.2006 00:02 0 0 0
  • Eline sağlık......
    paylaşımına teşekkürler.....
#15.04.2006 08:22 0 0 0
  • alerjisi olanlar bahar aylarında pamuklu mendil kullanmalı.teşekkürler
#15.04.2006 14:35 0 0 0