Bahçeli'ye karşı sesler yükseliyor

Son güncelleme: 03.10.2010 16:25
  • Referandumda MHP'nin sandık hesabının tutmaması ve tabanından ayrı düşmesi partide alttan alta oluşan kongre beklentisini açığa çıkardı.
    MHP Trabzon Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu, referandum sonuçlarını değerlendirirken, "Referandumun kaybedeni MHP'dir. Bahçeli derhal istifa etmelidir. MHP seçimde baraj altında kalacak" dedi

    MHP'den 21. Dönem Trabzon Milletvekili olarak Meclis'te bulunan Orhan Bıçakçıoğlu, referandum sonuçlarının MHP lideri Devlet Bahçeli ile mevcut MHP yönetimine ders olduğunu belirtti. Bıçakçıoğlu, "Bahçeli ilk yaptığı açıklamada erken seçime gidelim diyor. Böyle bir referandum sonucunun ardından yapılacak açıklama bu olmamalıdır. Devlet Bahçeli'nin derhal istifa ederek MHP'nin olağanüstü kongreye gitmesi gerekir. Bahçeli ancak istifa ederek yaptığı hatayı temizleyebilir" dedi.

    TABAN \\% 60 EVET DEDİ

    Bıçakçıoğlu, referandumda MHP tabanının yüzde 60'nın evet dediğini belirtti. Bıçakçıoğlu, "Rahmetli Türkeş'in 9 Işık kitabını çok iyi bilen ülkücüler, Anayasa Mahkemesi ve HSYK ile ilgili düzenlemelerin olduğu bu pakete hayır verilmeyeceğini çok iyi biliyor" diye konuştu.

    Türkiye genelinde cezaevlerinde çile çekmiş 3 bin ülkücü olarak referandum sürecinde biraraya gelerek istişare ettiklerini ve evet verme kararı aldıklarını belirten Bıçakçıoğlu, şunları söyledi:

    "Başbakan rahatsız ülkücülere teşekkür etti. Sayın Bahçeli ise son 5 senedir yaptığı gibi yine sonuçları iyi okuyamamış, erken seçim istiyor. Her zaman yaptığını yapıyor. Aynı tas aynı hamam yani."

    MHP MİLLETLE TERS DÜŞTÜ

    Referandum sürecinde MHP'nin milletin değerleri ile ters düştüğünü savunan Bıçakçıoğlu, "Bahçeli ve MHP yönetimi milletin değerlerine ters düştüler. Milletin değerleri ile mücadele eden bir MHP Yönetimi daha fazla duramaz. MHP milletin değerleri ile ayakta duran bir partidir" dedi.

    BARAJ ALTINDA KALIR


    MHP'nin kalelerinin birer birer çöktüğünü anlatan Bıçakçıoğlu, şöyle devam etti:

    "Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de bile evet çıktı. Bahçeli bunu görmelidir artık. MHP, referandum sürecinde CHP'nin arkasına takılarak büyük hata yaptı. Hayır oylarının Ege ve Akdeniz'deki 10 sahih kentine sıkıştığı görülüyor. MHP Batı'nın 10 iline sıkışacak kadar küçük bir parti haline getirilmemeliydi. Yarın yapılacak seçimlerde ise bu illerde oylar CHP'nin olacak. MHP baraj altında kalır."

    TEMBELLİKLE SİYASET YAPILMAZ

    Başbakan Erdoğan'ın bayramda bile İstanbul'da 30 miting yaptığını hatırlatan Orhan Bıçakçıoğlu, "Bahçeli, bütün kampanya boyunca sadece 3 miting yaptı. Siyaset tembelliği kaldırmaz. Referandumdan sonra bile yazılı açıklama yapıyor. Çık kameraların karşısına da millet yüzünü görsün. Siyaset koşturmakla yapılır ama Behçili tembellikle siyaset yapıyor" dedi.

    Bahçeli'nin derhal istifasını tekrarlayan Bıçakçıoğlu, "2002 yılında istifa etmesine rağmen katakulli ile geri dönmüştü. Şimdi geri dönmemek üzere istifa etmelidir. Hatta Akdeniz sahillerinde bir orduevine yerleşerek orada emekliliğin keyfini çıkarmalıdır. Ama mutlaka orduevi olmalıdır" diye konuştu.
#14.09.2010 20:28 0 0 0
Han Han foto
  • MHP'nin gerçek oy oranı %20'nin çok üzerindedir. Seçimlerde %14 almasının tek nedeni Bahçelidir bana göre... Rahmetli Yazıcıoğlu başa geçecekti ki... Çok şey değişirdi eminim.
#15.09.2010 10:54 0 0 0
  • Mhp, kendine bile HAYIR'ı olmayan bir Kılıçdaroğlu'nun dümen suyuna girerse olacağı buydu zaten.
#15.09.2010 12:02 0 0 0
  • MHP seçimde baraj altında kalacak

    çok doğru söylemiş
#15.09.2010 16:27 0 0 0
  • Han
    MHP'nin gerçek oy oranı %20'nin çok üzerindedir. Seçimlerde %14 almasının tek nedeni Bahçelidir bana göre... Rahmetli Yazıcıoğlu başa geçecekti ki... Çok şey değişirdi eminim.
    çok haklısın ama bunu milletimiz farkedemedi sayın başkan aramızdan ayrılınca kıymetlendi ve bir çok iyi yanıda öyle ortaya çıkarıldı aslında sayın başkan kendinin reklam yapılmasından hoşlanmadığı için böyle oldu
#15.09.2010 16:33 0 0 0
  • Hayırdır arkadaşlar MHP sizlerde takıntı olmaya başladı.2002 yılındada kirli eller meydana çıkmış ve MHP 'siz iktidara on milyar dolar hibe kredi sözü verenler olmuştu.Şimdide MHP 'siz meclis söylemleri kırla gidiyor.Koca reisi dilinizden düşürmüyorsunuz ama onu öldürenlerin değirmenine su taşımaktan geri kalmıyorsunuz.MHP içerisinde kendine yer bulamayan birkaç dalkavuğun sözlerinide ballandıra ballandıra binbir renkte yazıyorsunuz.Bırakında MHP yi MHP liler düşünsün .Barajın altında kalırmış üstüne çıkarmış sizene.Yarın akdamar kilisesinde ayin varmış gözünüz aydın kardeşlerim.Karşındakinin ayıpını araştırma(Resulullah S.A.V)din kardeşinin ayıpını ört(Resulullah S.A.V).
#17.09.2010 20:51 0 0 0
  • Siyaset biraz kafa karıştırıcıdır..Hesabıda öyledir..
    yanı iki kere iki siyasette "dört" etmeyebiliyor.. Sonuç belki 5 yada 6 bile çıkabilir

    Ama doğru siyaset izlenmediği zaman ; "üç" bile etmeyebilir

    Chp ile Mhp yi toplarsam % 50 yada üzeri eder gibi bir matematik hesabı yapanlar "yanılmışlardır"..
#17.09.2010 21:59 0 0 0
  • Taban %60 evet demiştir demek :) kimin ipiyle kimin kuyusuna indiği aşikardır söylemi yapanların. Rahmetli yazıcıoğlu ve Türkeşin adını anmayın AKP militanı arkadaşlar ağzınıza yakışmıyor.
#18.09.2010 02:47 0 0 0
Han Han foto
  • ufuk, senin kelime dağarcığında sözün bittiği yerde hakaret etmek başlıyor sanırım. Yazını editlemeni öneririm... :)

    Ek olarak, senin haddine bile değil sevdiğimiz kişilerden bahsetmememizi söylemek.

    İLBEYİ,
    Abi başlığada bakarsan buradaki yorumlar MHP'den ziyade yönetimiyle alakalıdır. Direkt partiyi eleştirenlere bende katılmıyorum.

    Haber kısmınada gelirsek;
    Röportajı yapan MHP Trabzon Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu iken sen adamın yaptığı açıklamaları bize mal ediyorsun.Bırakında MHP yi MHP liler düşünsün .Barajın altında kalırmış üstüne çıkarmış sizene
    İyide bu yorumu yapan zaten MHP milletvekili değil mi?

    Bu kadar ucuz mu artık burada fikrini beyan edenlere sataşmak...


    Anlamadığınız ya da anlamak istemediğiniz birşey var, bu ülkedeki birçok insan ne MHP'li ne de AKP'lidir. Partiden ziyade parti liderinin görüş ve tutumuna göre oylar değişebilmektedir. Dediğim gibi MHP'ye halkın benimseyeceği birisi başkanlık ettiği taktirde AKP'nin tek rakibi ( oy oranı anlamında ) MHP olacaktır...

    Gençken bizde hem ülkü ocaklarına gittik hem de Alperen ocaklarına. O nedenle kimse ben ocağa gittim ben öz hakiki ülkücüyüm gibi düşünerek birşeyleri sahiplenmeye çalışmamalı...


    Kilise meselesine gelirsek; Sen ki Osmanlı torunusun... Neden aynı hoşgörüye sahip değilsin ? O hoşgörüyle uzun zamanlar o topraklara sahip olmadı mı Osmanlı... Ayrıca unutmamamız gereken şey, İslam hoşgörü dinidir...

    Ben yurtdışında kaldığım 1 yıl boyunca camiye gidip ibadetimi ettiysem neden ülkemde ibadet etmek isteyen yabancılara karşı çıkayım ki. Bumudur yani...
#18.09.2010 12:40 0 0 0
  • Son yerel seçimlerde AK Parti oyları %38.8 di..Saadet oyları %5.2 Büyük Birlik oyları%2.2..

    Ya arkadaş referandumdan çıkan oy % 58..

    Yukarda verdiğim oranları bir topla bakim % 58 ediyormu..

    Ama doğru siyaset izlenmediği zaman ; "üç" bile etmeyebilir

    Chp ile Mhp yi toplarsam % 50 yada üzeri eder gibi bir matematik hesabı yapanlar "yanılmışlardır"..


    Evet doğru söze nedenir..

    Chp nin izlediği siyaset, sizin için doğru bir siyaset olabilir..Ama bu siyaset "Bahçeli ve MHP yönetimi milletin değerlerine ters düştüler. Milletin değerleri ile mücadele eden bir MHP Yönetimi daha fazla duramaz. MHP milletin değerleri ile ayakta duran bir partidir"


    Şeklinde tarif edilen bir partinin seçmeni açısından "doğru bir siyaset DEĞİLDİR"
    Ki chp içinde bile ;Halihazırda vekil yada belediye başkanı olan birçok isim Referandumda "evet " dedi...

    Siz neyin hesabını yapıyorsunuz
#18.09.2010 20:19 0 0 0
  • Han

    Kelime dağarcığımla alakalı bişi değil bu arkadaşım. Ben düşüncemi yazdım yarası olan gocunur, orada seninle alakalı birşey yazmıyor dediğim gibi gocunman gerekiyorsa sen bilirsin. İslam hoşgörü dinidir yazmışsın ne güzel, "ya müslüman olacaksın, ya laik" seç beğen.
#18.09.2010 20:20 0 0 0
  • Sevgili HAN kardeşim.
    Bahse konu Orhan BIÇAKÇIOĞLU MHP milletvekili idi.Kardeşide DSP den millet vekili idi.MHP den umduğunu bulamayıp kenarda bekleyenlerdendir.Kendisine kötü söz söyleme hakkım yoktur,çünkü uzun yıllar omuz omuza mücadele ettiğimiz arkadaşlarımdandır.Kendisinin genel başkan konusunda çekinceleri vardır.Bir kişi genel başkanı beğenmiyorsa yapacağı iş Parti içerisinde kalıp mücadelesine devam etmektir.Kendisi ile bu konu hakkında epey muhabbetimiz olmuştur.Referandumu bahane edip genel başkana yüklenmeleri ilk kurultayda Bahçelinin elini zayıflatmak içindir.Yaptığı hareket yanlışdır.Aynı aymazlığı Abtüllatif ŞENER de yapmıştır,Erkan MUMCU da yapmıştır.Yapılanlar yanlıştır.Biz kişilerin dediklerine değil genelin ne dediğine bakmalıyız.Ayrıca Başbakanla PKK kanka cümlesini kullanmam maksatını aşan bir cümle olmuştur bu konuda özrümü kabul edersiniz inşallah.Habura teröristin ayağına hakim gönderilmesini hazmedemediğim için o cümleyi kullandım.Yukarıda belirttiğim gibi Orhan bıçakçı MHP içerisinde kalıpta o sözleri söylese idi kendisine katılırdım.Ama dışarıda olupta konuşması sadece kendini bağlar geneli bağlamaz.Ayrıca MHP ye genel başkanı MHP liler seçer .Bu konuda sende bana hak verirsin herhalde
#18.09.2010 20:23 0 0 0
  • Laiklik bir sistemdir.
    İnsanların bazısı bu sistemi benimseyebilir..Bazısı da kabuletmeyebilir.
    Ama bu sistemi benimsemiş insanlar "laik" olmazlar .Sadece o sistemi benimsemiş olabilirler.
    "Ben laikim" demekle " ben dört zamanlı ,ateşlemeli bir motorum" demek arasında bir fark yoktur..Çünkü O; o bahsedilen motorun çalışma sistemidir...
    "Ben bu sistem ile yoluma devam etmek istiyorum" denilmesi anlaşılabilir..

    "ben laikim" diyen birisi ya ne dediğini bilmiyordur ,yada aklından zoru vardır
#18.09.2010 20:48 0 0 0
  • gamlı kardeşim yukarıki yorumuna aynen katılmama rağmen konuyu saptırıyor sanırım.
#19.09.2010 21:14 0 0 0
Han Han foto
  • ufuk,

    Mesele beni katıp katmaman ya da benip gocunup gocunmamam değil. 'Militan' kelimesini kullanmandır. Onun yerine kullanılacak bir sürü kelime var. Bu kadar ağır ithamlar olmasın lütfen. Yoksa ben gocunma lafına bile gocunmam

    İLBEYİ,

    Abi ısrarla MHP'yi MHP'lilere bırakın diyorsun ama ben partici değilim. O nedenle kalbimde MHP'de var. Ama Bahçeli varken maalesef olmuyor...

    Son olarak,
    "ya müslüman olacaksın, ya laik" seç beğen.

    Habura teröristin ayağına hakim gönderilmesini hazmedemediğim için o cümleyi kullandım

    İşte bu ve benzeri nedenlerden partici değilim. Her ne kadar partiyi savunuyor gibi görünsemde partiden çok uyuşan fikirlerimizi savunuyorum. Yoksa partiyi savunmak gibi bir tavrım kesinlikle olamaz...

    Öcalanı asamayanları, Ekonomi profesörü olupta ekonomiyi dibe vuranları, şu kadar kilometre yol yapacaz deyipte yola bi mıcır bile dökemeyenleri gördüğümüz için doğrusuyla yanlışıyla kötünün iyisi olsun bari diyoruz...
#20.09.2010 10:15 0 0 0
  • Burda herkes hür ise istediğini saygı çerçevesinde söylemek zorunda.Benim görüşüm bu , inanmak zorundasın mantığı olmamalı. HAkaret olmamalı.Ben şunu söylemek istiyorum. Bu memlekete , bu memleketin insanına , devlet için din için çalışacak herkes, emek verecek herkes başımızın tacıdır. Sadece parti tutuyorum diye körü körüne de vatana ihanet edilemez. Şu bir gerçek me deniz baykal nede devlet bahçeli bu vatana hzmet edecek kapasitede değiller. Memleketin geçmişiyle hesaplaşıp doğru bir çözüm bulmak için yapılan anaysa değişikliği teklifini parti seçimlerine çevirdiler. Bahçeli 1980 olaylarında zarar görmüş biridir.Neden ısrarla kendini parçalarcasına hayır dedi. Anayasa değişse ne olacak. Millet uzaya giderken biz 30 senelik kanunlarlamı yaşayacaz. Artık bir değişikli zamanı geldi . Bugüne kadar referandumun ve anayasadaki değişikliklerin ne olduğunu bile bilmeden sadece parti hayır dedi diye körü körüne bağlanmak ihanettir. Bu devlet ,bu memleket için bir taşın üzerine bir çakıl taşı konulacaksa ve de millet hayrına ,din hayrınaysa bu desteklenmeli.Yapan kim olursa olsun. Olay parti meselesine dönüştürüldü ama kaybeden gene düşünmekten aciz olanlara oldu. Zamanında severek desteklediğim bir parti ismi lazım değil, şu an gerçek çizgisinden başkanı sayesinde oldukça uzaklaşarak başkalarının sözüyle hareket eder olmuş , tabiri yerindeyse kukla olmuştur. Kendi iradesi yokmuş gibi bir süredir başkalarının izinde yürüyor. bu partiler ben eminim ki , adım gibi eminim ki sadece boş muhalefet olmak için ordalar.Yada birilerinin zoruyla konuşuyorlar.Hayal ettikleri başbakanlık , milletin liderliği bu insanlardan çoooooook uzak. Kısacası AKP bu referandum için HAYIR deseydi ,bunlar çırpına çırpına EVET derlerdi :) işte böyle bir zihniyet.Bunu da söyleyen büyük bir şehrin muhalefet partisi il başkanı .Ispatı da kolay.canlı resim ve videoları da var. Bunlar ne particilik nede vatan sevdasından uzak insanlar. Sözlerim , parti tabanına değil. CHP gibi dinsiz bir partinin yanında olmak köklü bir partiye yakışmıyor. Parti tabanlarında yüreği islam aşkıyla ,devlet aşkıyla yanan nice insanlar var ,vardaaaaaaa bu yöneticiler bu insanlara layık değiller.....
#20.09.2010 18:11 0 0 0
  • [Abi ısrarla MHP'yi MHP'lilere bırakın diyorsun ama ben partici değilim. O nedenle kalbimde MHP'de var. Ama Bahçeli varken maalesef olmuyor...
    /QUOTE]
    Sevgili HAN kardeşim:
    Yukarıdaki fikrin hakkında benim aksi bir düşüncem yok.Fakat kişiler gelip geçicidir,Asl olan fikirlerdir.Belki Sayın Bahçeli iyibir siyesetçi değildir.Ama iyi balans ayarı çekiyor.Eğer Bahçelinin yerine genel başkan başkası olsaydı bu gün sokaklar kan gölüne dönerdi.Israrla ülkü ocaklarına sokağa inmeyin talimatı gönderip duruyor.Bütün tahriklere rağmen Bahçeli tahriklere kapılmadı.Bütünü değilsede basının yüzde sekseni sokak hareketlerini özendirici ve ülkücü gençleri sokağa çekmek maksatı ile pofpoflayıcı yayınlar yaptılar.İnegöl olayları,Hatay dörtyol olayları bunlara örnektir.Taraf gazetesi bu hatalı yayınlarından sonra aşağıdaki tekzip yazısını yayınlamak zorunda kaldı.
    "
    Taraf yazarı Yasemin Çongar'ın bugünkü yazısını okumak isteyenler Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın tekzip metni ile karşılaştı.
    Eyll 17 2010, 12:51

    İşte, Çongar'ın Temmuz ayında yazdığı "İnegöl ve MHP" yazısındaki ifadeler nedeniyle hukuki yollardan tekzip metni gönderen Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın Cevap ve Düzeltme başlıklı yazısı:

    Taraf Gazetesinin 27.07.2010 tarihli nüshasının 3. sayfasında, Yasemin Çongar'ın imzasıyla yayınladığınız "İnegöl ve MHP" başlıklı köşe yazınızın gerçeklerle ilgisi bulunmamaktadır. Şöyle ki; 1. 26.07.2010 tarihinde İnegöl'de, kamuoyunu üzen, düşündüren ve endişeye sevk eden bir takım toplumsal olaylar yaşanmıştır.
    Söz konusu olaylar, tamamen yöre halkının, toplumsal tepkisinden ibaret olup, müvekkil Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın söz konusu olayların hiçbir aşamasında herhangi bir rolü bulunmamaktadır.
    2. Buna rağmen söz konusu yazının başlarında "Eylemi yapan gruptakiler MHP'ye yakın... Ülkü Ocakları'nın burada merkezi var, zaten dünkü kavga öncesinde, Devlet Bahçeli'nin ilçedeki mitingi ardından ülkücüler yürüyüş yapmış ve olayın çıktığı caddedeki güvenlik kameralarını tahrip etmişler." İbareleriyle, sanki söz konusu olayların müvekkil vakıfla ilgisi olduğu ima edilmeye çalışılmış; yazının sonlarında ise imadan da vazgeçilerek "İnegöl'deki olayların, Bahçeli'nin Cerrah Beldesi ile Gemlik'teki mitinglerinin arkasından, çoğu bu mitinglere katılmış ve ÜLKÜ OCAKLARI'NA ÜYE GENÇLERCE çıkarılmış olması, bu açıdan, özellikle manidar ve tehlikeli bir gösterge." İbareleriyle, açıkça söz konusu olayların, müvekkil Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'na üye gençler tarafından çıkartıldığı ileri sürülmüştür.
    3. Oysa söz konusu ibarelerin ve isnatların hiçbiri, gerçekle uzaktan yakından ilgili olmadığı gibi, niteliği itibariyle de bir taraftan cezai, diğer taraftan da hukuki sorumluluk getirmektedir.
    Zira müvekkil Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, adından da anlaşılabileceği üzere, hukuki statü olarak "vakıftır ve böylece bir "kişi birlikteliği" değildir. Yani yazıda belirtilenin aksine, müvekkil Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın ÜYESİ yoktur ve bunun olabilmesi hukuken de mümkün değildir. Doğrusu, müvekkil Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın üyesi değil, faaliyet ve hizmetlerinden faydalanan genç-yaşlı, kadın-erkek milyonlarca Türk vatandaşı olduğudur.
    4. Bu tartışmasız hakikate rağmen, söz konusu yazıyla ve özellikle "ÜLKÜ OCAKLARI'NA ÜYE GENÇLERCE" ibaresiyle, yazıyı okuyan ortalama bireylerde, sanki söz konusu menfur olayların sebebi ya da faillerinin, müvekkil Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ile ilgisi olduğu izlenimi oluşturulmaya çalışılmakta ve böylece müvekkilin saygın kişiliğine açıkça hukuka aykırı olarak saldırılmaktadır.
    5. Neticeten; söz konusu yazının gerek "hakikat" ile ve gerekse "basın sorumluluğu" ve "dürüst yayın" ilkeleriyle bağdaşmadığı, açıkça ortadadır.
    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
    Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Vekilleri Av.Mehmet Parsak - Av. Gülay Parsak

    İşte değerli HAN kardeşim sayın Bahçeli bu tür olayların önüne geçebilmiş olmakla aslında kendini kanıtlamıştır.Evet Bahçelinin hatalarını eleştirmek gerekiyor,ama top yekün iftira kampanyası başlatmak,sanki milletin beynine ipotek koymuş gibi bir yıl sonra yapılacak seçimlerde MHP nin alacağı oyları konuşmak ,bunlar yanlış şeylerdir.Bediüzzaman Saidi nursi nin bir sözü var "Euzübillahi minessiyaset" işte bediüzzamanın bahsettiği siyaset bu siyaset.Yalan dolan entrika riya ,siyaset canbazlığı .
    Değerli kardeşimizin biride Bahçelinin Hayır için mücadele etmesini hainlikle eşdeğer göstermiş.İyide güzel kardeşim hani daha çok demokrasi nutukları atıyordunuz.Daha şimdiden karşınızdaklinin fikrini hazmedemiyorsunuz nerede kaldı sizin demokrasi anlayışınız.Sonra referandum maddelerinde din ile ilgili hangi madde vardıda biz göremedik.Sizin din dediğiniz hergün bir kilise açmakmı.Aslında söylenecek çok şey var fakat burada tatlı tatlı fikirlerimizi paylaşmak varken birbirimizi tahrik edici yorumlar yazmak biraz tartışma kültürümüzü zedeliyor.Hani kendi beyinlerinden geçenleri yazsalar tamam diyeceğim bunların kapasitesi bu,fakat tamamen başka yerlerden çalma çırpma sözlerle tartışmamızın içine ediyorlar.Ben iyi bir Risalei Nur hafızı sayılırım Fakat şuanda Risalei Nur takipçisiyiz diyen cemaatlerin hiçbirisi Risalei Nur doğrultusunda ilerlemiyot.Hepsi dünyalık beşinde.Neyse yaşımın biraz ileri oluşu nedeni ile yoruluyorum daha sonra inşaallah devam ederim.Allaha emanet ol HAN kardeşim
#20.09.2010 22:29 0 0 0
  • Değerli kardeşimizin biride Bahçelinin Hayır için mücadele etmesini hainlikle eşdeğer göstermiş.İyide güzel kardeşim hani daha çok demokrasi nutukları atıyordunuz.Daha şimdiden karşınızdaklinin fikrini hazmedemiyorsunuz nerede kaldı sizin demokrasi anlayışınız.
    Sevgili Hocam
    zaten bu ülkede söylenecek laf bulamayınca demokrasi kelimesinin arkasına sığınırız maalesef. Ben kimsenin şahsına konuşmuyorum ama gerçekler ortada. Siz belki vatansevr dinini bilen birisiniz. Siz söyleyin , hayır demeye bir neden. referandum ne için yapıldı?Anayasanın hangi maddeleri için teklif verildi? ve neden hayır dediniz? Bu ilkenin iyiliği için mi , yoksa parti başkanı dediği için mi.? MAdem öyle sevgili abim neden partinizin tabanının yarıdan çoğu EVET dedi? Ben bu ülke için bahççelinin faydalı olacağını bileyim, görüşlerinde samimi olduğu bileyim bütün kalbimle ona destek veririrm. Ama bahçeli zayıf işte. bu vatan için zarar .Kabul edelim.Partiye eyvallah,bahçeliye HAYIR...
#21.09.2010 17:02 0 0 0
  • Sevgili MURATS44 Kardeşim:
    Hayır dememin sebebi kesinlikle genelbaşkanın talimatı değildir.Tabiki biraz etkisi var ama genel olarak o değil.Bir ülkede yasama yürütme ve yargı tek elde toplanırsa kominist sistem devreye girdi demektir.Kuvvetler ayrılığı ilkesi ortadan kalktığı zaman ki bugün aynen öyle oldu maalesef bundan sonra gelecek bütün iktidarlar suç tanımını kendi zihniyetlerine göre yapacaklardır.Bu gün AKP vardır ,belki AKP nin yanlış yapmayacağını düşünüyoruz fakat bu demek değildirki hep AKP iktidarda kalacak.Aslında hükümet meseleside değilbu.Sadece Adalet bakanının tekelinde oluyor yargı.Yani güzel kardeşim adalet bakanı neyi suç kabul ediyorsa, o suç olarak kabul görecektir.Bu da Türkiyemizi ayrıştıracağı gibi suç batlamasına sebep olacaktır.Düşünebiliyormusunuz UŞAK vilayetimizde sadece arka camlarında NE MUTLU TÜRKÜM diyene yazısı var diye altmışbeş tane minimüse ceza kesildi.Sebep olarakta insanları kin ve nefrete sürüklüyormuş o yazı.Bumudur kardeşim.Her iktidara gelen kendi hakim ve savcısını atayacaksa kaos olmazmı.Sonra kaç seçmen oy kullandı evet diyenlerin sayısı bütün seçmen sayısına göre çarpılırsa yüzdelik kaç olur.Allaha emanet ol MKURATS44 kardeşim
#21.09.2010 21:56 0 0 0